Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Στο "κόκκινο" το ταμπλό του Χ.Α., "βουτιά" 4,6% για τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Κάτω από τις 900 μονάδες υποχωρεί την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, με το σύνολο σχεδόν των μετοχών σε υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση να διαπραγματεύεται σε αρνητικό έδαφος.

Έτσι, λίγο πριν ολοκληρωθεί ο χρηματιστηριακός Αύγουστος, ο ΓΔ εξανεμίζεται το σύνολο των κερδών που κατέγραφε από τις αρχές του μήνα.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, αναμένοντας περισσότερα στοιχεία από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων β’ τριμήνου ή άλλα κίνητρα από το μακροοικονομικό πεδίο, προκειμένου να επαναξιολογήσουν τη στάση τους, σχολιάζει σήμερα στο πρωινό της report η Beta Securities.
Οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών μπορούν επίσης να αποδοθούν, όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, στη στάση αναμονής της αγοράς ενόψει εξελίξεων στη Συρία και των γεωπολιτικών επιπλοκών που μπορεί να προκύψουν.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities σχολιάζει ότι ο χθεσινός τζίρος στο Χ.Α. ήταν ο δεύτερος χαμηλότερος από την αρχή του έτους. Για σήμερα αναμένει πιο έντονη συναλλακτική δραστηριότητα, αλλά χαμηλότερα του μέχρι στιγμής ετήσιου μέσου όρου.

Συνέχιση της πτωτικής κίνησης με χαμηλούς όγκος αναμένει για τη σημερινή συνεδρίαση η Piraeus Securities, καθώς απουσιάζουν βραχυπρόθεσμοι καταλύτες και όσο συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων του β’ τριμήνου.

Στη σύνθεση του FTSE Large Cap τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Ελλάκτωρ και ΕΛΠΕ υποχωρώντας 7,04% και 6,13% στα 1,98 ευρώ και 7,05 ευρώ αντίστοιχα. Με απώλειες 5,91% και 5,50% ακολουθούν οι Jumbo και MIG ενώ άνω του 5% υποχωρεί και ο τίτλος της Μυτιληναίος στα 4,09 ευρώ. Πτωτικά σε ποσοστό άνω του 4% κινούνται οι μετοχές των Βιοχάλκο (-4,52% στα 4,22 ευρώ), και ΔΕΗ (-4,28% στα 7,15 ευρώ), ενώ υπερβαίνουν το 3% οι απώλειες για τις μετοχές των ΕΥΔΑΠ, Τιτάν ΟΤΕ, Intralot, Frigoglass και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 876,30 μονάδες με απώλειες 4,63%. κινούμενος σε αρνητικό έδαφος από την έναρξη της συνεδρίασης.

Για τον δείκτη των τραπεζών οι απώλειες διαμορφώνονται σε 4,99% στις 130,99 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 26 εκατ. τεμαχίων, αξίας 41,1 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 105 μετοχές υποχρεώνονται σε απώλειες, έναντι μόλις 17 σε θετικό έδαφος και 8 που διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

 
GD 877.980-4.44%
ΟΓΚΟΣ: € 38,021,670.331



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου