Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

«Εμφύλιος» στη γερμανική κυβέρνηση για το τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα


Την ώρα που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν αποκλείει νέα βοήθεια προς την Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας ζητά να διατηρηθεί η πίεση στην ΕλλάδαΑνασταλτική των μεταρρυθμίσεων χαρακτήρισε τη συζήτηση σχετικά με ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε και ζήτησε διατήρηση της πίεσης προς την Αθήνα.

Μιλώντας στην ετήσια συνάντηση των Πρέσβεων της Γερμανίας, ο κ. Βεστερβέλε επέκρινε εμμέσως τον συνάδελφό του στην κυβέρνηση Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι, αν και είναι σωστό πριν από τις εκλογές να μην αποκλείεται περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, «είναι επίσης σωστό και να μην παρουσιάζεται ένα νέο πακέτο βοήθειας πριν πραγματοποιηθούν όλα τα μεταρρυθμιστικά βήματα».


Αναφερόμενος στις αποφάσεις που προβλέπουν αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος το 2014, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μέχρι τότε, μας συμβουλεύω να μην μειώσουμε την πίεση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» και προειδοποίησε ότι, αν ανακοινωθεί νέα βοήθεια πολύ νωρίς, θα κινδυνεύσει να ανακοπεί η μεταρρυθμιστική διάθεση.

Η πολιτική αυτή στροφή του Βεστερβέλε, πρώην προέδρου και νυν μέλους των Φιλελευθέρων, ενδεχομένως οφείλεται στο γεγονός ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Ίσως, λοιπόν, οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών ενάντια στο λόγο του Σόιμπλε να οφείλονται στο γεγονός ότι προσπαθεί να τραβήξει προς το μέρος του τους Γερμανούς ψηφοφόρους που δυσανασχετούν με τη βοήθεια του Βερολίνου προς την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου