Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ! "Κουρεύουν" το χρέος της ΕΥΔΑΠ

Έρχεται η ώρα της ΕΥΔΑΠ, και έτσι, με σκανδαλώδες κούρεμα χρέους, που κατά πληροφορίες εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ύψος των 700 εκατ. ευρώ και πληρωμή των ληξηπρόθεσων οφειλών δήμων, περιφερειών και του δημοσίου χωρίς τα πρόστιμα και τις νόμιμες προσαυξήσεις μεθοδεύεται το νοικοκύρεμα της προκειμένου να καταστεί ελεύθερη βαρών και να πουληθεί σε ιδιώτες.

Μετά από ασφυχτικές πιέσεις της τρόικας, η κυβέρνηση καλείται για άλλη μια φορά να πληρώσει το μάρμαρο των χρεών της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και να δώσει άφεση αμαρτιών στην διοίκηση αποφασίζοντας γενναίο ψαλίδισμα των οφειλών προς την εταιρεία, που υπολογίζονται στο 1 δισ. ευρώ συνολικά.

Λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας του θέματος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ΕΥΔΑΠ καλεί τους μετόχους της σε έτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 18 Οκτωρβίου με κύριο θέμα την λήψη απόφασης για ρύθμιση των οφειλών του δημοσίου προς την εταιρεία με “την παραίτηση της Επιχείρησης από κάθε ένδικο μέσο και άλλη αξίωση...”.

Παράλληλα έχει προγραμματιστεί για αύριο διοικητικό συμβούλιο με σκοπό να προετοιμαστεί το έδαφος για την ρύθμιση των εκρεμμοτήτων μεταξύ δημοσίου και ΕΥΔΑΠ με παράλληλη εξόφληση των ληξηπρόθεσμων οφειλών. Θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εισηγήσεις του διοικητικού συμβουλίου αλλά και η στάση των συνδικαλιστών που εκ προοιμίου έχουν ταχθεί εναντίον της παραχώρησης της εταιρείας σε ιδιώτες.

Το χειρότερο βέβαια δεν είναι αυτό, αλλά ότι το νούμερο 1 αγαθό, το νερό θα γίνει πλέον ιδιωτικό.

defencenet.gr

ΠΗΓΗ awakengr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου