Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΙΒΥΗ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΡΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ...

«Καλωσορίσατε στη νέα Λιβύη, μια χώρα που «απελευθερώθηκε» από το ΝΑΤΟ η οποία βρίσκεται τώρα χωρίς έσοδα από το πετρέλαιο που θα μπορούσε να είναι πλούσια, χωρίς ασφάλεια, χωρίς σταθερότητα και σε πρωτοφανή επίπεδα δολοφονιών και διαφθοράς.
Την περασμένη Παρασκευή, το περιοδικό Economist δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με την κατάρρευση της Λιβύης. Η προσοχή μου πιάστηκε από τις εικόνες που απεικονίζονται, το κομμάτι - ειδικά μία από κάποια γκράφιτι στον τοίχο ενός καφέ μπροστά στη θάλασσα, στην Τρίπολη. «Ο μόνος τρόπος για τον Ουρανό είναι ο δρόμος προς το αεροδρόμιο«.
Το αστείο είναι ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης στην Λιβύη μετά από την σημερινή «απελευθέρωση» με τα πολεμικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ στον ουρανό και την επανάσταση, στο έδαφος που ανέτρεψε το δικτατορικό καθεστώς του Μουαμάρ αλ-Ghadaffi ».
Η Τρίπολη δεν είχε νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα για μια ολόκληρη εβδομάδα.
Η ένοπλη πολιτοφυλακή κυριαρχεί στους δρόμους σε περίπτωση απουσίας ενός λειτουργικού της κυβέρνησης, ένα εθνικό ίδρυμα ασφάλειας και βασικών δημοτικών υπηρεσιών.

ΠΗΓΗ atheatignosi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου