Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ «Η γερμανική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο»

Για "γερμανική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο" κάνει λόγο ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης, απαντώντας στον πρώην ομοσπονδιακό πρόεδρο της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ,ο οποίος δήλωσε ότι για τον ίδιο γενέτειρες της Δημοκρατίας είναι η Αγγλία και η Ελβετία και όχι η Ελλάδα!
"Κανένας από τους μεγάλους πολιτικούς που αναδείχθηκαν στο παρελθόν στη θέση αυτή δεν διανοήθηκε ποτέ να μιλήσει με αυτό τον τρόπο για την Ελλάδα. Δεν φτάνει το πικρό ποτήρι της απαξίωσης, της υποβάθμισης και της γελοιοποίησης του ελληνικού λαού; Αντί να ζητήσουν συγνώμη οι Γερμανοί πολιτικοί ή έστω να μιλήσουν ανθρώπινα σ' ένα λαό που δοκιμάζεται, τώρα θέλουν να ανατρέψουν και την ιστορία της ανθρωπότητας;" διερωτάται ο κ. Χατζημαρκάκης.

Ο κ. Χατζημαρκάκης, τόνισε ότι ο κ. Χέρτσογκ, ως κορυφαίος δικαστής με κλασική παιδεία, "θα έπρεπε να γνωρίζει πως δεν θα είχε μάθει ποτέ τη λέξη ‘Δημοκρατία', αν δεν την είχε δανειστεί από την ελληνική σκέψη"
"Είναι ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό μια τέτοια συμπεριφορά" υπογράμμισε ο κ. Χατζημαρκάκης, σημειώνοντας ότι "η ευρωπαϊκή ιστορία θα καταγράψει τον κ. Χέρτσογκ στους επιλήσμονες"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου