Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Τατσόπουλος: Νοσηρά φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να αντιμετωπιστούν

«Ολισθηρός ο δρόμος της πλήρους απομόνωσης» - «Αδιέξοδη η λογική πως όσοι είναι εναντίον μας είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία» - «Όσο πλησιάζει την εξουσία ένα κόμμα, τόσο θέλει να σφίγγουν τα λουριά και οι κ...λοι»Την άποψη πως μέσα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν τάσεις αυταρχισμού που μολύνουν το κόμμα και σπρώχνουν τον ίδιο προς την έξοδο διατύπωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Μιλώντας στο BHMA Fm, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά πως μέχρι σήμερα ο ίδιος είναι της άποψης πως το κόμμα είναι το πλέον δημοκρατικό, πλην όμως “αναπτύσσονται νοσηρά φαινόμενα που πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν θεριέψουν, πριν γίνουν κυρίαρχη τάση”.

Ερωτηθείς κατά πόσον το “κουστούμι του ΣΥΡΙΖΑ του πέφτει πλέον κοντό”, με αφορμή και την τελευταία κόντρα του με τον Βασίλη Μουλόπουλο και τις συνεχείς επιθέσεις εναντίον του από την ΑΥΓΗ, αλλά και τις επικριτικές δηλώσεις βουλευτών για τις συνεχείς παρουσίες του στα μίντια και τις εκάστοτε διαφοροποιήσεις του από την “γραμμή” του κόμματος, ο κ. Τατσόπουλος ξεκαθάρισε πως η επίθεση που δέχθηκε από τον υπεύθυνο της εφημερίδας του κόμματος είναι ένα “παράδειγμα για το πως μπορεί να επιβληθεί μια στρατηγική αντίληψη, μια τακτική αντιπαράθεσης που βάζει στο σακί οποιονδήποτε διαφωνεί με το σύνολο των θέσεων του κόμματος”. Συγκεκριμένα τόνισε: “Αν επισήμως το κόμμα πιστεύει πως όποιος δεν είναι μαζί μας είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία εναντίον μας, τότε υπάρχει κίνδυνος, μας οδηγεί σε αδιέξοδα αυτή η λογική...”

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η απάντηση που έδωσε ως προς την ουσία της σχέσης του με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τόνισε πως ο ίδιος “δεν νιώθει ότι κάνει κακό στο ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως νιώθει ότι είναι συντονισμένος με το μεγαλύτερο κομμάτι των ανθρώπων που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να είναι ΣΥΡΙΖΑ”!

«Εγώ δεν παραιτούμαι, διότι πιστεύω ότι κάνω καλό στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιστεύω ότι καταστρέφω τον ΣΥΡΙΖA» είπε χαρακτηριστικά.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά την άποψη που εκφράζουν αρκετές φωνές στο ΣΥΡΙΖΑ πως βγαίνει στα κανάλια για να... πυροβολήσει το κόμμα, δίνοντας πάντως μια παράμετρο που θα συζητηθεί καθώς διευκρίνισε: “τουλάχιστον αυτό που εγώ θεωρώ κόμμα μου”. Και ξεκαθάρισε πως δεν πυροβολεί ούτε εναντίον της εφημερίδας του κόμματός του, αλλά αντιθέτως νιώθει πως “το κείμενο Μουλόπουλου δεν αποδομούσε τις απόψεις μου, ήταν τυφλό χτύπημα, ήταν δολοφονία χαρακτήρα”...

Ο κ. Τατσόπουλος σημείωσε επίσης πως κατά την άποψή του “πολλοί Αριστεροί λειτουργούν με το σύνδρομο ότι μπορεί το κόμμα να σε αδικεί, το σύνδρομο Πλουμπίδη” και πως σε κάθε περίπτωση “αυτό το στυλάκι δεν μπορώ να το αφήσω αναπάντητο. Είναι πολιτικό θέμα, θέμα νοοτροπίας, αφορά τη λειτουργία των κομμάτων εξουσίας καθώς όσο πλησιάζει την εξουσία ένα κόμμα, τόσο θέλει να σφίγγουν τα λουριά και οι κώλοι. Τελικά είναι και θέμα δημοκρατίας”, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το εάν τον κάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας με την τοποθέτησή του, απάντησε: “Αν πίστευα ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι της λογικής του μαντριού, της στάνης και των προβάτων βουλευτών δεν θα ήμουν ακόμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η αυταρχική τάση είναι η άποψη ανθρώπων που συμβουλεύουν τον Τσίπρα. Και ο Τσίπρας και πολλοί βουλευτές του κόμματος καταδικασαν τις επιθέσεις εναντίον μου”. Συμπλήρωσε πως ποτέ δεν είχε πρόβλημα με την κριτική, ακόμα και την άγρια κριτική που του ασκήθηκε στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Και πως σε κάθε περίπτωση ο Τσίπρας ως πρόεδρος έχει πρώτιστη μέριμνα την ενότητα και την αλληλεγγύη στο κόμμα, δευτερευόντως τον απασχολεί η κριτική και η απόδοση ευθυνών σε όσους απειλούν αυτή την ενότητα. “Δεν με ενδιαφέρει να επιτεθώ στο Μουλόπουλο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει λοβοτομημένους βουλευτές, θέλει βουλευτές με άποψη κι όχι με σιωπητήριο”.

Τέλος, ως προς τις απόψεις που ακούστηκαν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως όταν θα έρθει στην εξουσία θα ανοίξει έναν ολομέτωπο αγώνα με τη διαπλοκή και την δήλωση του κ. Χουντή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απομονώσει συγκεκριμένα μίντια, ο κ. Τατσόπουλος ήταν απόλυτος: “Δεν μπορούμε να απομονώσουμε κανέναν. Είναι ολισθηρός ο δρόμος της πλήρους απομόνωσης, είναι ένα είδος αυτισμού και αυτοχειριασμού όταν μιλάς μόνο με όσους συμφωνούν μαζί σου. Είναι ο σίγουρος τρόπος να ξαναγυρίσει το κόμμα στο 4%...”.

Συμπλήρωσε πως είναι μεν υπέρ του ελέγχου, λέγοντας χαρακτηριστικά “να περάσουμε από κόσκινο κάθε δανειακή σύμβαση ΜΜΕ, εικάζω ότι έχουν γίνει παρατυπίες. Άλλο αυτό κι άλλο το ότι όποιος διαφωνεί μαζί μας είναι πληρωμένο όργανο διαφόρων κέντρων...”

Και κατέληξε: “Είναι εκτός πραγματικότητας η άποψη ότι μόνον στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν ανιδιοτελείς. Λογικά και μόνο να το πάρουμε αποκλείεται όλοι όσοι έχουν βρεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ να είναι όλοι καθαροί και η βρωμιά να είναι μόνον στους απέξω. Δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο σάκο όσους θέλουν συνειδητά να σε βλάψουν με όσους διαφωνούν μαζί σου”.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου