Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Κέρδη άνω των 100 μονάδων για τον Dow Jones με τη στήριξη των μάκρο

Dow16.344,4180,18 0,49%  



  Nasdaq4.151,23-22,35 -0,54%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε θετικό έδαφος κινούνται την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι μετοχικοί δείκτες της Wall Street με τον Dow Jones να σημειώνει άνοδο άνω των 100 μονάδων στον απόηχο των ενθαρρυντικών μάκρο που έδειξαν ενίσχυση του προσωπικού εισοδήματος και δαπανών τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ.

Οι απώλειες των τελευταίων ημερών ωστόσο μάλλον θα στερήσουν το κλείσιμο μιας εβδομάδας κερδών για την Wall Street.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 124,41 μονάδες (0,76%) στις 16.388,27 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 33,71 μονάδων (0,81%) στις 4.184,94 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 13,15 μονάδων (0,71%) στις 1.862,19 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 29 καταγράφουν με θετικό πρόσημο και 1 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Microsoft στα 40,24 δολάρια με άνοδο 0,88 δολαρίων ή σε ποσοστό 2,24%. Ακολουθούν η Merck με κέρδη 1,45% και στα 56,54 και η UnitedHealth Group Incorporated, η οποία διαπραγματεύεται στα 82,05 δολάρια με άνοδο 1,27%.

Τα σημερινά κέρδη έρχονται σε αντιδιαστολή με την χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, όπου και οι τρεις δείκτες έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο, εξαιτίας ανησυχιών ότι τα σημάδια βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας, μπορεί να ωθήσουν τη Federal Reserve σε αύξηση των επιτοκίων, νωρίτερα του αναμενόμενου.
Στο φλέγον αυτό ζήτημα αναφέρθηκε σήμερα σε ομιλία του στο Χονγκ Κονγκ o πρόεδρος της Chicago Federal Reserve Bank, Charles Evans, ο οποίος δήλωσε ότι περιμένει τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας να παραμείνουν κοντά στο μηδέν για αρκετό καιρό μέσα στο 2015 δεδομένου του χαμηλού πληθωρισμού και της ακόμα υψηλής ανεργίας.

Ο Evans δήλωσε ότι η τρέχουσα κατάσταση, με τον πληθωρισμό στο 1%, δικαιολογεί την εκτεταμένη επεκτατική νομισματική πολιτική, όπως μεταδίδει το MarketWatch.

Στα μάκρο της ημέρας, τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας έδεξαν ότι οι Αμερικανοί ξόδεψαν περισσότερα χρήματα το Φεβρουάριο καθώς είδαν το εισόδημα τους να ενισχύεται.

Ειδικότερα, η προσωπική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 0,3% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση από τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αντιπροσωπεύουν σχεδόν τα δύο τρίτα της οικονομικής παραγωγής των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 0,3% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Σε δημοσκόπηση του Dow Jones οι αναλυτές έκαναν λόγο για αύξηση των δαπανών κατά 0,3% και του εισοδήματος κατά 0,2% το Φεβρουάριο.

Αντίθετα, χειρότερα των εκτιμήσεων ήταν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη με τον σχετικό δείκτη να διολισθαίνει το Μάρτιο στις 80 μονάδες από την τελική μέτρηση του Φεβρουαρίου στις 81,6 μονάδες, σύμφωνα με την έρευνα του University of Michigan σε συνεργασία με την Thomson Reuters.

Η μέτρηση αυτή είναι η χαμηλότερη από τον περασμένο Νοέμβριο. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 80,5 μονάδες. Η προκαταρκτική εκτίμηση του Μαρτίου τοποθετούσε τον δείκτη στις 79,9 μονάδες.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις, ο προβολείς πέφτουν στην μετοχή της Blackberry που σημειώνει άνοδο 7% στις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 423 εκατ. δολ. ή 80 cents ανά μετοχή για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε την 1η Μαρτίου, από κέρδη 98 εκατ. δολ. ή 19 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Σε προσαρμοσμένη βάση, χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία, η BlackBerry εμφάνισε ζημιές 8 cents ανά μετοχή.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τις ζημιές στα 55 cents ανά μετοχή. Ωστόσο τα έσοδα δ’ τριμήνου, υποχώρησαν 64% στα 976 εκατ. δολ. χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα ύψους 1,11 δισ. δολ.

ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου