Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Πείστηκαν οι «αντάρτες» - Έτοιμοι για το «Ναι, σε όλα»!

Πείστηκαν οι «αντάρτες» - Έτοιμοι για το «Ναι, σε όλα»!
Οι «κόκκινες γραμμές» που έγιναν… διακεκομμένες και τελικά ξεθώριασαν
Στο ίδιο έργο θεατές εδώ και 5 χρόνια.
Η κυβέρνηση αρχικά προωθεί ένα νομοσχέδιο. Μετά βγαίνουν οι περίφημοι «αντάρτες» σηκώνουν «παντιέρες», απειλούν με καταψήφιση, μετά πείθονται και στη συνέχεια στη Βουλή φωνάζουν περήφανα «Ναι, σε όλα»! Μετά το τέλος όμως της συνεδρίασης σπεύδουν να τονίσουν στις κάμερες πως «ψήφισα για τελευταία φορά». Πώς αλλιώς άλλωστε θα μπορέσουν να εμφανιστούν στα καφενεία του χωριού τους;
Ποιον κοροϊδεύουν αλήθεια; Τον ελληνικό λαό ή τον εαυτό τους;

Οι γαλάζιοι αντάρτες λοιπόν είπαν  Ναι… σε όλες τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης με το επίμαχο πολυνομοσχέδιο.
Ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης κατάφερε τελικά να πείσει τους διαφωνούντες βουλευτές να υπερψηφίσουν τα μεσάνυχτα της Κυριακής τις βελτιωμένες νομοθετικές ρυθμίσεις για το γάλα και τους γαλακτοπαραγωγούς.
Κατά τη συνάντηση του Κ. Χατζηδάκη με τους «γαλάζιους» βουλευτές υπήρξαν αρκετές στιγμές έντασης με πρωταγωνιστές κυρίως τον Ιορδάνη Τζαμτζή και τη Φωτεινή Αραμπατζή οι οποίοι αντέδρασαν έντονα στην επιχειρηματολογία του υπουργού Ανάπτυξης ότι οι παρεμβάσεις στην αγορά γάλακτος θα συμβάλουν στο να μειωθεί η τιμή του στο ράφι.
«Γιατί ευθύνονται οι παραγωγοί για τις υψηλές τιμές; Αλλού να ψάξεις τις ευθύνες» είπε ο κ. Τζαμτζής στον Κωστή Χατζηδάκη ενώ ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση της Φ. Αραμπατζή.
241113192102 2032
Από την πλευρά του ο Γ. Βλάχος επέμεινε ότι όλο αυτό το ζήτημα με το γάλα θα έπρεπε να είχε ξεκαθαριστεί νωρίς-νωρίς τόσο στην τρόικα όσο και στους ίδιους τους βουλευτές προκειμένου να μην φτάσει η κατάσταση στο σημείο «μηδέν» και στις απειλές βουλευτών ότι δεν θα ψηφίσουν.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Μ. Ταμήλου ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real στήριξε απόλυτα τον υπουργό Ανάπτυξης για τις αλλαγές στην αγορά γάλακτος προκαλώντας την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλου.
«Έχω παρακολουθήσει τη δημιουργία τριών εργοστασίων γάλακτος και το ξέρω το θέμα» είπε ο κ. Ταμήλος για να του απαντήσει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Μπορεί να ξέρεις από οικοδομές αλλά από γάλα δεν γνωρίζεις τίποτε...».
Με τα πολλά η χρυσή τομή βρέθηκε με μια φράση που προστέθηκε στη διάταξη για το γάλα την οποία ζητούσε επίμονα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σύμφωνα με την οποία η διάρκεια ζωής του γάλακτος χαμηλής παστερίωσης με ήπια θερμική επεξεργασία θα προσδιορίζεται από τον παραγωγό αλλά μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών της πολιτείας, σύμφωνα με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Χατζηδάκης αφού επικοινώνησε με το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει ότι το «μέτωπο» έκλεισε χωρίς απώλειες για το «γαλάζιο» στρατόπεδο πήγε στο υπουργείο Ανάπτυξης και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην οποία υπερασπίστηκε σθεναρά την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ξεκαθαρίζοντας ότι με αυτές τις αλλαγές που κάνει η κυβέρνηση «σπάνε άλατα δεκαετιών στην Ελλάδα...».
Ικανοποιημένοι από την εξέλιξη εμφανίζονται και οι εν δυνάμει «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραϊτης και Μ. Κασσής τους οποίους είχε ενημερώσει νωρίτερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Τσαυτάρης.
Σήμερα θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ε. Βενιζέλο προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν αναλυτικά για τα προβλεπόμενα στο νομοσχέδιο που θα κληθούν να ψηφίσουν την Κυριακή το βράδυ.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου