Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Η Ρωσία επενδύει 15,5 δις ευρώ στη Βουλγαρία εκτοπίζοντας την Ε.Ε.


Η Ρωσία περνά στην αντεπίθεση για το θέμα της Ουκρανίας και ετοιμάζεται να επενδύσει 15,5 δις ευρώ σε υποδομές στη Βουλγαρία, οι περισσότερες των οποίων σχετίζονται με τον αγωγό φυσικού αερίου «South Stream». Αυτό ίσως εξηγεί και το γεγονός ότι η Βουλγαρία κράτησε αποστάσεις από τις κυρώσεις που επέβαλε η Ε.Ε. στη Ρωσία αναφορικά με την υπόθεση της Κριμαίας, βάζοντας τα συμφέροντα της πάνω από αυτά της Ε.Ε.

«Περισσότερα από 3 δις ευρώ θα επενδυθούν στην ανάπτυξη της βασικής υποδομής των μεταφορών της Μαύρης Θάλασσας και του Δούναβη, περιοχές για τις οποίες η ΕΕ δεν παρέχει κονδύλια», σημειώνει η βουλγαρική «Στάνταρντ» μετά από τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Πλάμεν Ορεσάρσκι με εκπροσώπους του βουλγαρο-ρωσικού εμπορικού επιμελητηρίου.
Ένα από τα έργα στα οποία οι Ρώσοι είναι πρόθυμοι να επενδύσουν ένα μέρος από το συνολικό κεφάλαιο, είναι ο πλήρης εκσυγχρονισμός του λιμανιού της Βάρνας, συμπεριλαμβανομένου του τερματικού «Iztok». Επίσης εξετάζεται η κατασκευή αυτοκινητοδρόμων ταχείας κυκλοφορίας Βάρνας-Ρούσε, η ολοκλήρωση του έργου «αυτοκινητόδρομος Αίμος» [Σόφια-Βάρνα] κ.α.
Επίσης, η Ρωσία είναι πρόθυμη να επενδύσει €12,5 δις στη Βουλγαρία για την επανεκβιομηχάνιση της χώρας. Η παρούσα πρόταση έχει άρρηκτη σχέση με την κατασκευή του «South Stream», όπως εξήγησαν οι επιχειρηματίες.
Είναι μια ευκαιρία με την επεξεργασία του φυσικού αερίου να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο «Khimki» [Χημικά], λένε οι επιχειρηματίες και επιχειρούν να αποσυνδέσουν τις προτάσεις επενδύσεων αυτών με τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Όλοι όμως γνωρίζουν πώς σχετίζονται.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου