Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

H Τουρκία «παγώνει» τις επαφές της με το ευρωκοινοβούλιο - Ήταν προγραμματισμένες για τις 18 και 19 Φεβρουαρίου

Με αφορμή τις 442 προτάσεις που περιλαμβάνονται σε έκθεση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου η Άγκυρα ανέβαλε προγραμματισμένη συνάντηση της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής Τουρκίας-ΕΕ
Την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε η Άγκυρα μετά τον εκνευρισμό που έχει δημιουργηθεί γύρω από την Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία.



Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τον εκνευρισμό της τουρκικής κυβέρνησης που οδήγησαν στην ακύρωση της συνάντησης της 18ης και 19ης Φεβρουαρίου, προκάλεσαν 442 προτάσεις ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η αναφορά στην «Γενοκτονία των Αρμενίων».

Η Γερμανίδα εισηγήτρια της Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών Ρενάτε Ζόμερ χαρακτήρισε «ανεξήγητη στάση της Τουρκίας» ενώ ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, σχολίασε στο Twitter ότι «στην Κωνσταντινούπολη, το κλίμα είναι ψυχρό αλλά οφείλουμε να κρατήσουμε ανοιχτά τα κανάλια διαλόγου».

Η επίσημη εκδοχή για την αναβολή του ενός μήνα είναι το βαρύ πρόγραμμα των τούρκων βουλευτών όπως δήλωσε ο Τούρκος συμπρόεδρος της επιτροπής.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου