Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Γκάιτνερ: Υπάρχει ενδεχόμενο μόλυνσης της ευρωζώνης απο πιθανό Grexit

Υπογράμμισε ότι η Ευρώπη βρίσκεται «σε χειρότερο σημείο» από την Ιαπωνία
Για ενδεχόμενο μόλυνσης της ευρωζώνης από πιθανό Grexit προειδοποίησε την Τετάρτη, λίγο πριν το έκτακτο  Eurogroup για την Ελλάδα, ο Αμερικανός πρώην υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του CNN MONEY, ο κ. Γκάιτνερ είπε πως «το ελληνικό δράμα καταδεικνύει τους κινδύνους πολιτικής μετάδοσης της κρίσης, τους οποίους αντιμετωπίζει η νομισματική ένωση από την ίδρυσή της το 1999» και υπογράμμισε ότι η Ευρώπη βρίσκεται «σε χειρότερο σημείο» από την Ιαπωνία.


Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ μίλησε για την παγκόσμια οικονομική κατάσταση, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο Buttonwood Gathering του Economist, που διοργανώθηκε στο Μανχάταν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Geithner έκανε αναφορά σε «ενδεχόμενο μόλυνσης της Ευρωζώνης από πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

Τέλος, επισημαίνεται ότι «τα σχόλιά του του πρώην υπουργού Οικονομικών αντανακλούν τις ανησυχίες των χρηματοπιστωτικών αγορών ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ενθάρρυνε και άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης να ακολουθήσουν την ίδια οδό, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία».


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου