Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Σε νοσοκομείο ολλανδός τουρίστας με υποψία για «ξεχασμένο» λοιμώδες νόσημα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας. Ύποπτο κρούσμα «ξεχασμένου» λοιμώδους νοσήματος νοσηλεύεται την Τετάρτη, σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, όπως ανέφερε πρώτο το vima.gr.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο 79 χρονος Ολλανδός, παρουσίασε έντονο διαρροϊκό πυρετό φαινόμενο. Οι ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ασθενής να πάσχει από άτυπη μορφή δονακίου χολέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα από την Ολλανδία. Παραθέριζε μαζί με τη σύζυγό του στην Κω, όταν άρχισε να εμφανίζει τα συμπτώματα της νόσου. Μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο του νησιού και εν συνεχεία στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Δείγματα έχουν σταλεί για περαιτέρω διερεύνηση.

Σήμερα, Παρασκευή, κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων μεταβαίνει στην Κω προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλα κρούσματα. Παράλληλα ερευνώνται και τα δρομολόγια που έχει κάνει μέχρι να έρθει στην Ελλάδα.

Δείγμα του ασθενούς εστάλη σε εργαστήριο της Λάρισας για να διαπιστωθεί αν ο ασθενής προσβλήθηκε από το δονάκιο της χολέρας ή «ξαδελφάκι» του βακτηριδίου.

Τα τελικά αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου αναμένονται στις αρχές της εβδομάδας.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Υγεία»


Κατόπιν σχετικών αναφορών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιβεβαιώνουμε ότι το απόγευμα της Κυριακής 27/09/2015 μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αεροπλάνο και ιδιωτικό ασθενοφόρο συνοδεία ιατρού, στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ Ολλανδός υπήκοος 79 ετών προερχόμενος από το Νοσοκομείο της Κω με σοβαρό οξύ διαρροϊκό σύνδρομο.

Από την πρώτη στιγμή της νοσηλείας του ο ασθενής νοσηλεύεται  σε ειδικό χώρο  της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, όπου λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα και ειδικά μέτρα προστασίας και βρίσκεται υπό φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τις οδηγίες του παγκόσμιου οργανισμού Υγείας και τις προδιαγραφές του οργανισμού Joint Commission International του οποίου την διαπίστευση κατέχει το ΥΓΕΙΑ.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε αρμοδίως το ΚΕΕΛΠΝΟ και εστάλησαν όπως προβλέπεται καλλιέργειες στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας όπου και αναμένουμε τα οριστικά αποτελέσματα.

Ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ
«Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ενημερώνει για περιστατικό σοβαρής παρατεταμένης γαστρεντερίτιδας σε Ολλανδό τουρίστα ηλικίας 79 ετών, ο οποίος παραθέριζε στο νησί της Κω. Ο ασθενής λόγω της σοβαρότητας της καταστάσεως του νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου στην Αθήνα μετά από αεροδιακομιδή. Λόγω του αρχικού αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου πραγματοποιούνται περαιτέρω εξετάσεις για να αποκλειστεί ενδεχόμενο μεταδοτικής λοιμώδους γαστρεντερίτιδας απειλητικής για τη δημόσια υγεία. Κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχει μεταβεί στη Κω για περαιτέρω επιδημιολογική διερεύνηση και ανίχνευση τυχόν επιπρόσθετων περιστατικών σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Εν αναμονή των τελικών μικροβιολογικών αποτελεσμάτων το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. συστήνει όπως και σε όλες τις λοιμώδεις διάρροιες την προσεχτική εφαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής σχετικά με την κατανάλωση νερού και τροφών καθώς και την προσεκτική υγιεινή των χεριών σε όλες τις περιπτώσεις».

ΠΗΓΗ tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου