Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Οι Καναδοί πουλούν… φρέσκο αέρα στους Κινέζους Οι φιάλες που ξεπουλούν σε μια χώρα με έντονη ατμοσφαιρική ρύπανση

Δεν είναι… κοπανιστός αέρας. Μια καναδική εταιρεία επιχειρεί να λύσει το σοβαρό ατμοσφαιρικό πρόβλημα της Κίνας, προωθώντας στην αγορά της αχανούς χώρας, μπουκάλια με φρέσκο αέρα! Η Vitality Air αναφέρει ότι οι 500 πρώτες φιάλες που περιέχουν φρέσκο βουνίσιο οξυγόνο από το Rocky Mountain της πόλης Banf, βγήκαν προς πώληση στην Κίνα τον περασμένο μήνα και ξεπούλησαν μέσα σε δυο εβδομάδες.

«Τώρα, δεχόμαστε πολλές προ παραγγελίες για την επερχόμενη αποστολή μας. Κοντεύουμε να φτάσουμε κοντά στο στόχο των 1000», λέει ο κινέζος εκπρόσωπος, Harrison Wang. Ο αέρας, σύμφωνα με το CNN, πωλείται έναντι 14 και 20 δολαρίων, ανάλογα με το μέγεθος της φιάλης.
Την περασμένη εβδομάδα, το Πεκίνο εξέδωσε για πρώτη φορά κόκκινο συναγερμό, λόγω της ασφυκτικής από το νέφος και της κακής ποιότητας του αέρα Τα σωματίδια του αέρα έφτασαν τα 900 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ως ασφαλές επίπεδο τα 25 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Vitality Air, Moses Lam, η ιδέα για την εταιρεία προέκυψε πριν από περίπου ένα χρόνο όταν ανέβασαν στο eBay μια συσκευασία με αέρα που πωλήθηκε έναντι 99 σεντς. «Θέλαμε να κάναμε κάτι διασκεδαστικό και διασπαστικό οπότε και αποφασίσαμε να δούμε αν θα μπορούσαμε να πωλήσουμε αέρα».

ΠΗΓΗ newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου