Γενικό πόλεμο με το ΡΚΚ έχει ξεκινήσει το τουρκικό κράτος σε όλα τα επίπεδα , γεγονός που σύμφωνα με πολλούς εμπειρογνώμονες θα διαλύσει τον κοινωνικό ιστό ολόκληρου του κράτους, αναφέρει σήμερα ο τουρκικός τύπος.
Ο ανώτερος ηγέτης του ΡΚΚ Νουράν Καλκάν,  δεσμεύθηκε ότι θα «στείλει Τούρκους πίσω από κει που ήρθαν», σε  μια συνέντευξη  του που δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα ΡΚΚ Özgür Gundem σήμερα Τετάρτη.
Στην συνέντευξη αυτή ο  Καλκάν, δήλωσε ότι η Τουρκία διαπράττει «γενοκτονία» στα νοτιοανατολικά, προσθέτοντας ότι οι Κούρδοι έχουν τη δύναμη να «στείλουν τους Τούρκους πίσω από κει που ήρθαν πριν  από 1000 χρόνια ».

«Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι υπόλοιποι Τούρκοι αξιωματούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι, οι Κούρδοι μπορούν να συνεχίσουν την σθεναρή αντίσταση μέχρι να στείλουν τουςΤούρκους πίσω στις πατρογονικές εστίες τους», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο κούρδος ανώτερος αξιωματούχος επανέλαβε ότι γνωρίζει προσωπικά ότι «η Τουρκία υποστηρίζει τον ISIS ,υπογραμμίζοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση σφαγιάζει αδιάκριτα Κούρδους στην νοτιοανατολική Τουρκία ,πραγματοποιώντας μια ακόμη «γενοκτονία».
Η αδελφοσύνη μεταξύ Τούρκων και Κούρδων , είναι μια «ανοησία», τόνισε ο Καλκάν, μιας και μια τέτοια αδελφότητα δεν υπήρξε,  ούτε πρόκειται να υπάρξει ποτέ. Ο ίδιος μέμφθηκε τους Τούρκους πολίτες , για το γεγονός ότι μένουν απαθείς απέναντι στην φασιστική πολιτική του τουρκικού  κράτους.
Ο Καλκάν τόνισε ότι το τουρκικό κράτος μέσω των πρακτόρων του  έκαψε  το τζαμί Kurşunlu στο Ντιγιαρμπακίρ, ενώ στην συνέχεια κατηγόρησε το ΡΚΚ. Το  κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) διεξάγει κρατική τρομοκρατία, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, σε μια περιοχή η οποία αναπροσδιορίζεται  πλέον  ως  «Κουρδιστάν», σύμφωνα με τον ίδιο.
Σε χθεσινό άρθρο μας με τίτλο: Η επικείμενη κατάρρευση της Τουρκίας είναι ήδη ορατή, σύμφωνα με τους Ρώσους), από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, αναφέραμε ότι  σήμερα οι Κούρδοι υπολογίζονται  σε  20-30 εκατομμύρια  πολίτες, οι οποίοι  προετοιμάζουν την δημιουργία του Κουρδιστάν .
Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο σοβαρό πρόβλημα της σύγχρονης Τουρκίας , η οποία δεν κατάφερε ποτέ από το 1923 και μετά,   να ενσωματώσει «ειρηνικά» τους Κούρδους.
Σε συνδυασμό με τα ανοικτά μέτωπα της χώρας , με Συρία ,Ρωσία, Ιράν, Ισραήλ, Αίγυπτο και Ελλάδα , διαφαίνεται η ολοκληρωτική διάλυση της χώρας , η οποία αποφεύχθηκε την περίοδο  1918-1922.