Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ένταση στα Διαβατά για τη δημιουργία χώρου μετεγκατάστασης προσφύγων(Βίντεο)

Αυξάνονται οι αντιδράσεις κατοίκων στις περιοχές που σχεδιάζεται να δημιουργηθούν κέντρα για τη φιλοξενία και την καταγραφή μεταναστών και προσφύγων.
Μετά τα σοβαρά επεισόδια στην Κω, όπου οι κάτοικοι αντιδρούν για τη δημιουργία Hot Spot στο νησί, σειρά είχαν τα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων.


Οι κάτοικοι των Διαβατών θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων και στην προσπάθειά τους να σταματήσουν τις σχετικές εργασίες, έριξαν τον φράχτη της πρώην στρατιωτικής εγκατάστασης.

Στο χώρο επικράτησε ένταση και άμεσα διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τους κατοίκους να προσεγγίσουν τον χώρο όπου γίνονταν οι εργασίες.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του Δήμου Δέλτα εξέφρασε την άρνησή της στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε εν μέσω εντάσεων και με τη συμμετοχή εκατοντάδων δημοτών, το Σάββατο.

Στη διάρκεια της -χθεσινής- πολύωρης συνεδρίασης τοποθετήθηκαν εκτός από το δήμαρχο, επικεφαλής παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και δημότες. Οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές με κατοίκους της περιοχής να ζητούν δυναμικές κινητοποιήσεις για να αποτραπεί η δημιουργία του κέντρου.



Video: Ένταση στα Διαβατά  
ΠΗΓΗ  cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου