Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Η Τουρκία σε αναζήτηση ΑΣΥΛΟΥ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Από το triklopodia
 
Η Τουρκία εισέρχεται στην διαδικασία αναζήτησης ΑΣΥΛΟΥ και προσφυγιάς.
ΤΕΛΙΚΑ ποιος θα μπορέσει να ζήσει μέσα στην Τουρκία;
Η χώρα που πρωτοστάτησε πέρσι στην κρίση του προσφυγικού στην Ευρώπη ετοιμάζεται να γίνει η ίδια πρόσφυγας.
Οι κρυπτοχριστιανοί, οι αλεβίτες ,οι πνευματικές ελίτ της χώρας θα θελήσουν να βρεθούν στο νερά του ΠΑΝΑΓΙΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
Πίσω από τα τελευταία συγκλονιστικά γεγονότα στην γειτονική χώρα υπάρχει μια σημειολογία, λες και ένα παντοδύναμο χέρι ζωγραφίζει τις εξελίξεις και δίνει τα δικά του μηνύματα.

Συμπληρώνεται ένα ακριβώς χρόνος που το ΑΙΓΑΙΟ το περιδιάβαιναν εξαθλιωμένοι πρόσφυγες μαζί με φυτεμένους τζιχαντιστές και τούρκους δουλέμπορους που έκαναν χρυσές δουλειές.
Το ζητούμενο ήταν να ζητήσουν κάποιοι ΑΣΥΛΟ από την Ευρώπη.
Και ποιος το περίμενε ξαφνικά την προηγούμενη Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 ο Ερτνογάν παραλίγο να γίνει πρόσφυγας και να ζητάει ΑΣΥΛΟ;
Η Επικαιρότητα κατέγραφε…
¨Από χώρα σε χώρα αναζητά άσυλο ο Ερντογάν -Μετά το «όχι» της Γερμανίας, κατευθύνεται στη Ρώμη¨
¨Στην αποκάλυψη, ότι οι συνεργάτες του Ερντογάν, την ημέρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, τον πίεζαν να μεταβεί σε ελληνικό νησί, προχώρησε η τουρκική εφημερίδα Πόστα, επικαλούμενη τον διευθυντή του ξενοδοχείου όπου διέμενε. Το δημοσίευμα αναδημοσιεύτηκε από την Χουριέτ. Ο τούρκος Πρόεδρος, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, φέρεται να αντέδρασε και τους ζήτησε να βρουν τρόπο να τον μεταφέρουν στην Κωνσταντινούπολη.¨ http://www.skai.gr/
Τελικά προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να τρέξουν οι εξελίξεις και να οδηγήσει άλλους στην διαδικασία αναζήτησης ΑΣΥΛΟΥ.
¨Σε εφαρμογή τέθηκε ήδη η τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία, την οποία ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μεταξύ των μέτρων που προβλέπονται για την «Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, είναι ο περιορισμός ή η απαγόρευση κυκλοφορίας, η απαγόρευση συγκέντρωσης ή κυκλοφορίας σε
συγκεκριμένες τοποθεσίες ή σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, ο σωματικός έλεγχος και ο έλεγχος στα οχήματα και η κατάσχεση του υλικού το οποίο θεωρείται αποδεικτικό στοιχείο, επιβολή στους πολίτες της υποχρέωσης να φέρουν πάντα αστυνομική ταυτότητα, η απαγόρευση της εκτύπωσης και διανομής εφημερίδων, περιοδικών και άλλων εντύπων, ο έλεγχος κάθε μορφής εντύπων και οπτικοακουστικών μέσων, καθώς και θεατρικών παραστάσεων και κινηματογραφικών ταινιών που προβάλλονται δημοσίως κ.λπ.¨ http://www.naftemporiki.gr/ Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016
Και άρχισαν επίσημα οι ΔΙΩΞΕΙΣ με την Ρομφαία της επαναφοράς της Θανατικής ποινής.
¨Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία μια πρωτοφανής εκκαθάριση σε δημόσιες υπηρεσίες και σε δομές του κράτους από τον Πρόεδρο Erdogan, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής.
Περίπου 6.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δήλωσε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος.
Η απόφαση αυτή επιβάλλεται μία ημέρα αφότου το υπουργείο Παιδείας έθεσε σε διαθεσιμότητα 15.200 εργαζόμενους και επίσης ανέστειλε τις άδειες 21.000 δασκάλων που εργάζονται σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε ολόκληρη την Τουρκία.
Μέχρι στιγμής περίπου 60.000 στρατιώτες, αστυνομικοί, δικαστές, δημόσιοι υπάλληλοι και δάσκαλοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, βρίσκονται υπό κράτηση ή ελέγχονται μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.
Η Hurriyet σε πρωινό της δημοσίευμα ανέφερε ότι συνολικά από τις θέσεις τους έχουν απομακρυνθεί 36.200 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και 28.321 υπάλληλοι από διάφορες υπηρεσίες, όπως το γραφείο του Πρωθυπουργού, το υπουργείο Εσωτερικών, η υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ, η Διεύθυνση
Θρησκευτικών Υποθέσεων, το υπουργείο Οικονομικών και η Διεύθυνση Ελέγχου Ενεργειακής Αγορά.
262 στρατιωτικοί δικαστές και εισαγγελείς σε διαθεσιμότητα
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας διεξάγει έρευνες για τους στρατοδίκες και τους εισαγγελείς των στρατοδικείων της χώρας και έθεσε σε διαθεσιμότητα 262 εξ αυτών, μετέδωσε σήμερα το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 232 άνθρωποι.
Ανακλήθηκαν οι άδειες σε ΜΜΕ
Εξάλλου, η εποπτεύουσα αρχή των ραδιοτηλεοπτικών μέσων στην Τουρκία ανακοίνωσε ότι ανακλήθηκαν οι άδειες των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών που συνδέονται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.
Επιπλέον, το Συμβούλιο Ανώτατης Παιδείας έδωσε οδηγία σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια της χώρας να υποβάλουν την παραίτησή τους όλοι οι κοσμήτορες σχολών – πρόκειται συνολικά για 1.577 κοσμήτορες εκ των οποίων οι 1.176 βρίσκονται σε δημόσια και οι 401 σε ιδιωτικά πανεπιστήμια – ενώ το υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε τις άδειες 21.000 εκπαιδευτικών που εργάζονται σε ιδιωτικά ιδρύματα.
Ούτε καν κηδείες για τους πραξικοπηματίες
Όπως ανακοίνωσε η τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων δεν θα τελεστούν ούτε καν κηδείες για όσους επίδοξους πραξικοπηματίες έπεσαν νεκροί.».
Zωή Καραγεώργου
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ http://www.capital.gr/
Τελικά με αυτά που κάνει ο σουλτάνος στην γειτονική χώρα θα επικρατήσουν συνθήκες εμφυλίου πολέμου και δεν θα μείνει πουλί ¨πετάμενο¨
«Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε το πραξικόπημα για να θέσει σε εφαρμογή ένα εξτρεμιστικό πρόγραμμα, το πρόγραμμα των Αδελφών Μουσουλμάνων εντός της Τουρκίας», δήλωσε ο πρόεδρος Άσαντ σε ένα κουβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων, σύμφωνα με μια ανάρτηση σε λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης της συριακής προεδρίας.
«Αυτό είναι επικίνδυνο για την Τουρκία και για τις γειτονικές χώρες, όπως η Συρία», πρόσθεσε ο Σύρος πρόεδρος. http://www.newsbeast.gr/
ΚΛΕΙΝΕΙ τα Σύνορα
¨Ο τούρκος Πρόεδρος Τ.Ερντογάν σε μια πρωτοφανή κίνηση, αποφάσισε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα όλων των δημοσίων υπαλλήλων! Η απαγόρευση θα ισχύει μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκκαθαρίσεις σε όλα τα επίπεδα του κράτους.
Μεγάλη είναι η ανησυχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το «πογκρόμ» που έχει εξαπολύσει ο πρόεδρος της Τουρκίας, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος σε βάρος του. http://www.bankwars.gr/ 18/07/2016
ΑΝΑΚΑΛΕΙ διαβατήρια
¨Οι τουρκικές αρχές ανακάλεσαν τα διαβατήρια 10.856 πολιτών που φέρονται να εμπλέκονται στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, γνωστοποίησε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Efkan Ala, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό NTV. «Μέχρι στιγμής έχουμε ανακαλέσει τα διαβατήρια 10.856 ανθρώπων», δήλωσε ο Ala.¨ http://www.inewsgr.com 21 22/7/2016 /
ΤΕΛΙΚΑ ποιος θα μπορέσει να ζήσει μέσα στην Τουρκία;
Η χώρα που πρωτοστάτησε πέρσι στην κρίση του προσφυγικού στην Ευρώπη ετοιμάζεται να γίνει η ίδια πρόσφυγας.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου