Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Η ΔΟΕ δεν τιμωρεί τη Ρωσία -Οι διεθνείς ομοσπονδίες θα αποφασίσουν τελικά για τη συμμετοχή των Ρώσων στους Ολυμπιακούς - ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ

Ανατροπή στην υπόθεση του αποκλεισμού των Ρώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με τη ΔΟΕ να πετά το μπαλάκι στις Διεθνείς Ομοσπονδίες.
Συγκεκριμένα, η ΔΟΕ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής, αποφάσισε να πετάξει το μπαλάκι στις διεθνείς ομοσπονδίες ατομικών αθλημάτων και να αποφασίσουν εκείνες αν θα επιτρέψουν ή όχι τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών τη συμμετοχή τους στου Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως έχει κάνει ήδη, για παράδειγμα, η ΙΑΑF, που έχει αποκλείσει όλους τους αθλητές του στίβου!

Ετσι, τώρα, απομένει να δούμε τι θα κάνουν οι υπόλοιπες Παγκόσμιες Ομοσπονδίες, αν δηλαδή ακολουθήσουν το παράδειγμα της IAAF ή αν θα δώσουν το «οκ» στους Ρώσους να αγωνιστούν κανονικά στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στους Ολυμπιακούς του Ρίο δεν θα συμμετέχουν, εκτός από τους αθλητές του Στίβου, και όσοι άλλοι από τα υπόλοιπα αθλήματα έχουν ήδη βρεθεί θετικοί σε ελέγχους ντόπινγκ.
Το RT σημειώνει χαρακτηριστικά στο σχετικό του ρεπορτάζ:«Οι αθλητές θα πρέπει να πληρούν τα αυστηρά κριτήρια που ορίζονται από τη ΔΟΕ, συμπεριλαμβανομένων των αποδείξεων των διεθνών ομοσπονδιών ότι έχουν καθαρό μητρώο ντόπινγκ και έχουν ελεγχθεί από αξιόπιστους διεθνείς οργανισμούς αντι-ντόπινγκ.
Αθλητές που έχουν κατά το παρελθόν βρεθεί θετικοί σε ντόπινγκ δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς του Ρίο, ακόμη και αν έχουν εκπληρώσει τις κυρώσεις που τους έχουν επιβληθεί».
Η απόφαση αυτή της ΔΟΕ, δίνει μια αχτίδα φωτός στους Ρώσους αθλητές που δεν έχουν εμπλακεί στο πρόσφατο σκάνδαλο ντόπινγκ, αν και από εδώ και πέρα, όπως σημειώνει το RT,  θα πρέπει να δώσουν αγώνα με το χρόνο για να αποδείξουν ως τις 5 Αυγούστου ότι είναι καθαροί. 

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου