Βρυξέλλες: Τη στήριξη τόσο του ιδίου όσο και της Κομισιόν στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε κατ` ιδίαν συνάντηση που είχε χθες με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέσβη Κορνήλιο Κορνηλίου, ενόψει της ολοκλήρωσης σήμερα της θητείας του στις Βρυξέλλες.
 
Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος συζήτησε με τον πρόεδρο Γιούνκερ τα επιτεύγματα και τις προκλήσεις για την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι και θα παραμείνει ένα ενεργό και αξιόπιστο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Ευχαρίστησε δε τον πρόεδρο Γιούνκερ τόσο για την εμπλοκή του ίδιου προσωπικά όσο και της Κομισιόν γενικότερα στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, τονίζοντας ότι ευχή και ελπίδα των Κυπρίων είναι η εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης.  
 
Τις τελευταίες ημέρες διοργανώθηκαν σειρά αποχαιρετιστήριων εκδηλώσεων για τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο στην παρουσία του Κύπριου Επιτρόπου, Χρήστου Στυλιανίδη, των Κύπριων ευρωβουλευτών Λευτέρη Χριστοφόρου, Κώστα Μαυρίδη, Δημήτρη Παπαδάκη, Ελένης Θεοχάρους, Νεοκλή Συλικιώτη και Τάκη Χατζηγεωργίου, των Κυπρίων Δικαστών στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κωνσταντίνου Λυκούργου και Άννας Μαρκουλή, του Εκπροσώπου της Εκκλησίας της Κύπρου στις Βρυξέλλες, Θεοφιλέστατου Επισκόπου Νεαπόλεως Πορφύριου καθώς και αξιωματούχων των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, μελών του διπλωματικού σώματος, ξένων προσωπικοτήτων και δημοσιογράφων.   
 
Ο πρέσβης Κορνηλίου ανέλαβε Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην έδρα της ΕΕ τον Οκτώβριο 2011 και παρέμεινε στην εν λόγω θέση για πάνω από πέντε έτη, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου της Προεδρίας της Κύπρου του Συμβουλίου της ΕΕ.  Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου αναλαμβάνει καθήκοντα Μονίμου Αντιπροσώπου της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη.

Νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην ΕΕ αναλαμβάνει ο πρέσβης Νικόλας Αιμιλίου.

ΠΗΓΗ  philenews / ΚΥΠΕ