Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Βρέθηκε κεφάλι προϊστορικού λύκου στη Σιβηρία μετά από 40.000 χρόνια - Δείτε βίντεο από το σπουδαίο εύρημα των επιστημόνων

Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί με ενθουσιασμό τη σπουδαία ανακάλυψη στην Σιβηρία που έφερε στο φως ένα, σχεδόν άθικτο, κομμένο κεφάλι ενός τεράστιου προϊστορικού λύκου, ηλικίας άνω των 40.000 ετών.

Το κεφάλι του θηρίου διατηρήθηκε ανέπαφο μαζί με τον εγκέφαλό του στους αιώνιους πάγους της περιοχής Αμπίσκι, στη βόρεια Γιακουτία της Σιβηρίας, πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, όπου το εντόπισε πέρυσι το καλοκαίρι ένας ντόπιος, ονόματι Πάβελ Εφίμοφ κοντά στον ποταμό Τιρεχτιάχ.

Σύμφωνα με το Rt το κεφάλι του προϊστορικού ζώου έχει μήκος 40 εκατοστά, σχεδόν διπλάσιο εκείνου ενός σημερινού γκρίζου λύκου, που κυμαίνεται μεταξύ 22 και 28 εκατοστών.

Ο λύκος της περιόδου του Πλειστοκαίνου βρισκόταν στις περιοχές εκείνες περίπου 8.000 χρόνια πριν φτάσουν οι πρώτου άνθρωποι στην περιοχή.
ο Ρώσος επιστήμονας δρ Άλμπερτ Προτοπόποφ ανέφερε στο Siberian Times: «Πρόκειται για μια σημαντικότατη ανακάλυψη των πρώτων λειψάνων ενός ενήλικα λύκου της Πλειστοκαίνου με διατηρημένους τους ιστούς του. Θα το συγκρίνουμε με τους σύγχρονους λύκους για να κατανοήσουμε την εξέλιξη του είδους και να ανασυνθέσουμε την εμφάνισή του».
Επιστήμονες του Σουηδικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας θα εξετάσουν το DNA του, σύμφωνα με τους Siberian Times. Η εντυπωσιακή παρουσίαση του ευρήματος έγινε στο Τόκιο σε έκθεση που διοργανώθηκε από Ιάπωνες επιστήμονες. Έκθεση που μεταξύ άλλων παρουσίασε και ένα μικρό λιοντάρι των σπηλαίων το οποίο είχε διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση.
ΠΗΓΗ newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου