Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Ο Ελληνισμός κατά της παραπλάνησης - Κανένας πίσω πια - Το τέλος της αναξιοπρέπειας

Ο Ελληνισμός κατά της παραπλάνησης
Του Νίκου Λυγερού

Ο Ελληνισμός με τις πρόσφατες εκλογές είπε τέλος στην παραπλάνηση. Δεν θέλει πια να βλέπει αθώους να ακολουθούν ένα κυβερνών κόμμα χωρίς να ξέρουν ποια είναι η ιδεολογία του. Ο Ελληνισμός αποφάσισε να πει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι αντιστέκεται σε αυτή και θα συνεχίζει να αντιστέκεται έως το τέλος. Διότι κατάλαβε ότι δεν πρέπει να περιμένει να φύγει αυτό το κόμμα από την εξουσία κι ότι πρέπει να το διώξει με όλες τις δυνάμεις του. Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι απλώς η νίκη της αντιπολίτευσης και η ήττα της κυβέρνησης αλλά η ένωση των Ελλήνων που προστατεύουν την πατρίδα τους και την ιστορία τους. Ενωμένοι οι Έλληνες είπαν όχι στην βαρβαρότητα της λήθης διότι κανείς δεν θέλει να ξεχάσει την Μακεδονία. Δεν μιλούμε λοιπόν για κάτι το ακραίο από πλευράς των Ελλήνων που ψήφισαν μαζί. Αντιθέτως είναι οι ακραίες θέσεις της κυβέρνησης που αποτέλεσαν την τιμωρία της εκ μέρους της ιστορικής δικαιοσύνης. Φτάνει πια η παραπλάνηση των ψηφοφόρων και κανείς δεν πέφτει στην παγίδα ότι ξαφνικά όλοι έγιναν δεξιοί διότι δεν υπάρχει κανένα κόμμα με τέτοια αποθέματα. Είναι απλώς η αρχή της απελευθέρωσης της Μακεδονίας.

Κανένας πίσω πια
Του Νίκου Λυγερού

Αρκετά πήγε η Ελλάδα πίσω τα τελευταία χρόνια λόγω της εφαρμογής μιας βάρβαρης ιδεολογίας σε όλα τα επίπεδα του κράτους. Τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσει η πατρίδα μας, να εγκαταλείψει όλα αυτά τα βαρίδια του παρελθόντος και να μην αφήσει κανένα πίσω από τους αθώους που παραπλανήθηκαν. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε και πάλι ενωμένοι γύρω από τις αξίες του Ελληνισμού για ν’ αντισταθούμε σε κάθε είδους καταπατήσεις των δικαιωμάτων μας, διότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα πια. Το κυβερνών κόμμα με την καθυστερημένη προσέγγιση του μας πήγε πίσω σε όλα τα εθνικά θέματα, και άνοιξε άλλα μέτωπα εκεί όπου δεν υπήρχε απολύτως καμιά ανάγκη. Απλά ήθελε να εκτελέσει με κάθε τρόπο την αποστολή του ενάντια στον Ελληνισμό, επειδή δεν μπορεί να σταθεί εκτός των κομματικών του γραμμών. Το θέμα της Μακεδονίας απέδειξε ότι τα θεμέλια του κυβερνώντος κόμματος ήταν σαθρά κι ότι δεν αποτελούσαν μια αλλαγή, αλλά μια εκδίκηση ενάντια στην ιστορία του Ελληνισμού. Όμως στις Πρέσπες υπάρχει πια μια γνήσια αντίσταση στο απαράδεκτο Προσύμφωνο, που όχι μόνο δεν συμβαδίζει με την ιστορία του Ελληνισμού, αλλά πρόκειται για πλήγμα που πρέπει να επουλώσουμε με την ακύρωση του.

Το τέλος της αναξιοπρέπειας
Του Νίκου Λυγερού

Με τις πολιτικές εξελίξεις που έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες εκλογές στους δήμους, στις περιφέρειες και στο ευρωκοινοβούλιο, βλέπουμε το τέλος της αναξιοπρέπειας που λειτουργούσε ως αρχή του κράτους. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζεται αυτή η διαδικασία από το κυβερνών κόμμα. Αντιθέτως όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά γίνεται και με τον πιο έντονο τρόπο για να προφτάσει την καταληκτική ημερομηνία των εθνικών εκλογών. Έτσι και σε αυτό το επίπεδο υπάρχει η περίφημη ορολογία της προπαγάνδας που αναγκάζει τους υπαλλήλους της να λένε δέκατος τρίτος μήνας αντί επίδομα για να φανεί ότι υπάρχει μια γνήσια διαφορά. Αλλά η ίδια η προπαγάνδα δεν προλαβαίνει να εδραιωθεί κι έχουν ήδη αλλάξει οι οδηγίες για το θέμα της μεσαίας τάξης. Μάλλον το κυβερνών κόμμα κατάλαβε ότι δεν πρόκειται να πετύχει τίποτα με αυτήν την τάξη και κατά συνέπεια προτιμά να την εγκαταλείψει για να φανεί καλύτερη σε άλλες. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση ζει την αρχή του τέλους και προσπαθεί με κάθε τρόπο να σώσει τα βασικά, δηλαδή το κόμμα, διότι είναι το μόνο στο οποίο δίνει σημασία, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια εξουσίας. Έτσι έρχεται και το τέλος της αναξιοπρέπειας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου