Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Κίναρος: Ποια είναι η κυρία Ρηνιώ και γιατί αρνήθηκε να φύγει από το νησί - Βρέθηκε σώα στο σπίτι της(Βίντεο - Φωτο)

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της κα. Ρηνιώ στην Κίναρο, η οποία ήταν και η μοναδική κάτοικος του νησιού και η οικογένειά της την αναζητούσε από τη Δευτέρα.
Το απόγευμα της Πέμπτης (2/1) το πλήρωμα του Super Puma που απογειώθηκε από τη Ρόδο με σκοπό τον εντοπισμό της, βρήκε την γυναικά στο σπίτι της και καλά στην υγεία της.
Οι κακές καιρικές συνθήκες δημιούργησαν πρόβλημα στην ηλεκτροδότητηση, αλλά και στις τηλεπικοινωνίες, με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με την οικογένειά της.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το πλήρωμα του Super Puma πρότεινε στην κα. Ρηνιώ να μεταφερθεί στη Ρόδο προκειμένου και να περάσει εκεί τις επόμενες ημέρες, μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα στην Κίναρο.

Η 73χρονη, όμως, απάντησε αρνητικά και ενημέρωσε τους διασώστες πως έχει προμήθειες και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, οπότε δεν θα εγκαταλείψει το νησί της.
Σύμφωνα μάλιστα με ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε το πρωί με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και του ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό της και την αποκατάσταση της επικοινωνίας με το νησί.

Ποια είναι η μοναδική κάτοικος της Κινάρου

Η κα. Ρηνιώ τα τελευταία χρόνια είναι η μοναδική κάτοικος της Κινάρου, ωστόσο δεν ήταν πάντα στο απομονωμένο νησί του Αιγαίου
Η Ειρήνη Κατσοτούρχη γεννήθηκε στην Αμοργό και στα τρία της χρόνια πήγε με τους γονείς της στην Κίναρο. Από έφυγε με προορισμό την Αυστραλία, μαζί με τον σύζυγό της και τα παιδιά τους.
Το 2000 η απόφαση για επιστροφή στην Ελλάδα, οδήγησε ξανά την κα. Ρηνιώ στην Κίναρο, καθώς είχε δώσει την υπόσχεση στον πατέρα της πως θα επιστρέψει για να φυλάει το νησί.
Έπειτα από 13 χρόνια ο άνδρας της κα. Ρηνιώς έφυγε από τη ζωή και έτσι μέχρι σήμερα ζει μόνη της στο νησί, με μοναδική της παρέα μία σκυλίτσα.

Οι προμήθειες στο νησί γίνονται μέσω της Καλύμνου, όμως αυτές μπορεί να αργήσουν ακόμη και 20 μέρες λόγω του καιρού. Η ιστορία της είχε γίνει γνωστή και μέσω ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ 3, ενώ η ίδια είχε δηλώσει: «Φοβάμαι πως, αν κλείσω τα μάτια μου, το νησί θα το πάρουν οι Τούρκοι. Ο Ερντογάν άλλωστε κατά το παρελθόν είχε δηλώσει πως η Κίναρος προορίζεται για χώρο λατρείας. Δεν έχω νιώσει ποτέ απειλή. Παρά το γεγονός πως ζω σε ένα μέρος πάνω από το οποίο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κάνουν συχνά πτήσεις, δεν τρομάζω».
ΠΗΓΗ newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου