Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Guardian: Το Κρεμλίνο τα έχει χαμένα - Δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει ποια μέρη της Ουκρανίας... προσαρτά

 

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι θα πρέπει να διεξαγάγει διαβουλεύσεις για τον καθορισμό των συνόρων σε δύο από τις τέσσερις περιοχές.

Τρεις ημέρες αφότου ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε "συνθήκες προσχώρησης" που επισημοποιούν την παράνομη προσάρτηση από τη Ρωσία τεσσάρων κατεχόμενων περιοχών στην Ουκρανία, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι θα πρέπει να διεξαγάγει διαβουλεύσεις για τον καθορισμό των συνόρων σε δύο από τις τέσσερις περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι τα σύνορα των κατεχόμενων από τη Ρωσία νότιων περιοχών Χερσώνα και Ζαπορίζια δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

Ο Πεσκόφ δήλωσε: "Θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις με τους ανθρώπους που ζουν σε αυτές τις περιοχές" και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να διευκρινίσει ποια μορφή θα έχει η διαβούλευση.

Όπως γράφει ο Guardian, η σύγχυση είναι μεγάλη καθώς η Ρωσία δεν φαίνεται να μπορεί να επιβεβαιώσει αν διεκδικεί όλες τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας ή μόνο τα τμήματα που ελέγχονται από τις δυνάμεις της.

Η Ουκρανία συνεχίζει να προελαύνει στο νότο

Την περασμένη εβδομάδα, η Μόσχα διεκδίκησε επισήμως την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών εδαφών - Χερσώνα, Ζαπορίζια, Λουχάνσκ και Ντονέτσκ - αλλά κανένα δεν βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχο των δυνάμεών της και η Ουκρανία συνεχίζει να προελαύνει στο νότο.

Από την τελετή "προσάρτησης" που πραγματοποίησε ο Πούτιν την Παρασκευή, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν σημειώσει σημαντικά κέρδη, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους ανακατάληψης της πόλης-κλειδί της ανατολικής Λύμαν, καθώς και των μικρών οικισμών Αρκανχέλσκε και Μυρολιουμπίβκα στην περιοχή της Χερσώνας.

Η Κρατική Δούμα ενέκρινε την προσάρτηση

Ωστόσο, η Κρατική Δούμα, η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, ενέκρινε σήμερα τους νόμους για την προσάρτηση των τεσσάρων κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία.

Κανείς βουλευτής στην Κρατική Δούμα δεν ψήφισε κατά των ψηφισμάτων, που αποσκοπούν να ενσωματώσουν επίσημα τις περιοχές της Ουκρανίας, Χερσώνα, Ντονέτσκ, Λουχάνσκ και Ζαπορίζια στη Ρωσία.

Guardian: Το Κρεμλίνο τα έχει χαμένα - Δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει ποια μέρη της Ουκρανίας... προσαρτά

"Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα. Υπάρχουν 89 οντότητες στη Ρωσική Ομοσπονδία", έγραψε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Βιτσισλάβ Βολόντιν σε ανάρτησή του στο Telegram, μαζί με έναν χάρτη της Ρωσίας που περιελάμβανε τις τέσσερις περιοχές καθώς και την Κριμαία, την οποία η Ρωσία υφάρπαξε από την Ουκρανία χωρίς η προσάρτηση αυτή να λάβει ποτέ διεθνή αναγνώριση το 2014.

Σε δηλώσεις του λίγο μετά την ψηφοφορία, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συνεχάρη εκπροσώπους από τις τέσσερις περιοχές και είπε πως είναι βέβαιος πως και η άνω βουλή θα εγκρίνει τα μέτρα.

Τα ψηφίσματα δεν αναμενόταν να συναντήσουν οποιαδήποτε εναντίωση είτε από τη Δούμα είτε από την άνω βουλή, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, που ενεργεί συνήθως ως αυτό που βάζει τις σφραγίδες στην πολιτική του Κρεμλίνου.

ΠΗΓΗ https://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου