Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Κως: Πόντος και Κρήτη τιμούν την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων – Στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών τα έσοδα

Εκδηλώσεις από τον «Ξενιτέα» και τον «Τάλο», τους δύο συλλόγους των Ποντίων και των Κρητών

ΦΩΤΟ:Από την αφίσα για την εκδήλωση «Πόντος και Κρήτη τιμούν την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων»

Με φόντο τις φωνές που ζητούσαν την ακύρωση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων στην Κω για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων λόγω του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, οι σύλλογοι Ποντίων και Κρητών με νεότερη ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι τα έσοδα από τις προγραμματισμένες χοροεσπερίδες θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς στη μνήμη των θυμάτων.

«Μάθαμε να τιμούμε στις πατρίδες μας και το θάνατο με χορό» αναφέρει ο «Ξενιτέας» Κω.

«Πόντος και Κρήτη τιμούν την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων» είναι ο τίτλος των εκδηλώσεων που διοργανώνονται από σήμερα, από το Σύλλογο Κρητών Κω «Τάλως και το Σύλλογο Ποντίων Κω «Ο ξενιτέας», με συνδιοργανωτή το δήμο.

Έτσι, σήμερα στις 18:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Κω θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση με καλεσμένους το Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Κω, το Σύλλογο Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας, την Ένωση Ποντίων Πολίχνης και το Σύλλογο Κρητών Αιγάλεω «Η κρητική αναγέννηση». Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Αμαλία Ζαργιανάκη και Λάζος Τερζάς.

Το βράδυ, στις 21:00, οργανώνεται ποντιακή βραδιά στο εστιατόριο «Όνειρο» με τον Βασίλη Τοπαλίδη και τους: Στάθη Τσαρχατζίδη, Βασίλη Καρυοφυλλίδη, Μιχάλη Σιώπη, Ηρακλή Αδαμίδη, Στέλιο Γρηγοριάδη και Ανέστη Μαυρίδη.

Αύριο, ανήμερα της επετείου, Πόντιοι και Κρήτες θα συμμετέχουν στην παρέλαση, ενώ το μεσημέρι επίσης στο εστιατόριο «Όνειρο» θα γίνει χοροεσπερίδα με κρητική μουσική.

Την ίδια ημέρα στις 19:00 ομιλία του συγγραφέα και εκδότη Σάββα Καλεντερίδη στο Πνευματικό Κέντρου Κεφάλου.

 ΠΗΓΗ pontosnews

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου