Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Υπό τουρκική κατοχή το Ανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με το ΑΚΡ!

ΚΑΙ πολύ άργησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! Στο νέο προεκλογικό σποτ του ΑΚΡ, του κόμματος του, το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» αναδεικνύεται εκ νέου ως κεντρικό προεκλογικό αφήγημα. Το τηλεοπτικό σποτ εμφανίζει το σύνολο των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου υπό τουρκική κατοχή. Αυτή ήταν διαχρονική θέση της κατοχικής Τουρκίας, η οποία δεν άλλαξε ποτέ. Πρέπει να επισημάνουμε ότι ούτε όταν γινόταν λόγος για «νέα εποχή» και για «ήρεμα νερά» στα ελληνοτουρκικά, η Άγκυρα είχε δηλώσει πως διαφοροποιεί διαχρονικές θέσεις και επιδιώξεις της.  Όπως είναι γνωστό, το διαφημιστικό των 108 δευτερολέπτων, στο οποίο πρωταγωνιστεί η σημαία της Τουρκίας, ανέβηκε στα social media του AKP για να τιμήσει την «Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας και Ημέρα Παιδιού» που αποτελεί εθνική γιορτή για την κατοχική δύναμη. 

Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ Τουρκία, μετά τους σεισμούς του περασμένου Φεβρουαρίου, σε επίπεδο εντυπώσεων, για να κερδίσει προφανώς χρόνο μέχρι να… βρει τα πόδια της και να απορροφήσει τις επιπτώσεις. Είναι σαφές πως μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, είχε μειωθεί σημαντικά, όπως και οι παραβιάσεις. Αυτό, ωστόσο, σιγά- σιγά εγκαταλείπεται και επανέρχεται η «κανονικότητα». Ο Ερντογάν όσο και οι συνεργάτες του, έχουν ξεκινήσει εκ νέου τις προκλήσεις. Αποκορύφωμα το προεκλογικό σποτ του ΑΚΡ, το οποίο, όπως αναφέραμε, θέτει όλο το Ανατολικό Αιγαίο υπό τουρκική κατοχή.

ΚΑΙ δεν είναι μόνο το προεκλογικό σπότ, που επιβεβαιώνει τις τουρκικές πραγματικές προθέσεις. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανέφερε προ ημερών σε δηλώσεις του πως «στο Αιγαίο υπάρχουν νησίδες και νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους. Εμείς δικαίως λέμε πως μας ανήκουν και οι Έλληνες λένε πως τους ανήκουν». Πρόσθεσε δε πως «συζητάμε το πώς να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Αλλά τώρα, όταν απαιτείς εναέριο χώρο 10 μιλίων πάνω από χωρικά ύδατα 6 μιλίων και το αεροσκάφος μας εισέρχεται σε αυτόν τον εναέριο χώρο, σε αυτά τα 4 μίλια, που διεκδικούν, αλλά δεν είναι δικά τους, αυτό αντίκειται στο διεθνές δίκαιο. Και τότε αρχίζουν και λένε "τον παραβιάσατε"…»

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ, σε Λευκωσία και Αθήνα, να είμαστε προσεκτικοί και να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα των εκλογών. Είναι προφανές τι θα κάνει η κατοχική δύναμη. Γνωστές είναι οι επιδιώξεις της. Γι αυτό και θα πρέπει να αναμένουμε και το επόμενο βήμα, που θα γίνει μετεκλογικά. Δεν είναι προεκλογικά όσα λέγονται από τουρκικής πλευράς. Αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε άπαντες. 

  Η Θέση του "Φ"     

ΠΗΓΗ philenews

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου