Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Γαλλία: Απειλή η τουρκική αμυντική βιομηχανία… να σταματήσει


Το DSI, ένα από τα κορυφαία γαλλικά περιοδικά της βιομηχανίας ασφάλειας και άμυνας στην Ευρώπη, περιέγραψε την πρόοδο της Τουρκίας στην αμυντική βιομηχανία ως απειλή, γράφει τούρκικο δημοσίευμα. Το γαλλικό περιοδικό με έδρα το Παρίσι, σημειώνει ότι η Γαλλία έχει χάσει εντελώς την Αφρική, αναφέροντας στο τελευταίο τεύχος του: «Η άνοδος των τουρκικών εμπορικών σημάτων στην αφρικανική αγορά μαζί με την Ασία και την Ευρώπη συνεχίζεται, αυτή η άνοδος, αποτελεί απειλή για τη Γαλλία και τις ευρωπαϊκές χώρες, η οποία πρέπει να σταματήσει».

ΠΗΓΗ echedoros.blog

«Η Ευρώπη και οι παλιοί παίκτες χάνουν δυναμική στην αγορά»

Ένας από τους ειδικούς των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθ. Δρ. Αλί Πόιραζ Γκιούρσον δήλωσε στην εφημερίδα Türkiye: «Τα τουρκικά εμπορικά σήματα προτιμώνται πλέον στις αγορές της Ασίας, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και ακόμη και της Ευρώπης. Για το λόγο αυτό, οι ευρωπαίοι κατασκευαστές έχουν σοβαρές ανησυχίες. Ο γαλλικός πίνακας έρευνας δείχνει ότι η ιστορία γυρίζει κατά κάποιο τρόπο. Η Ευρώπη και οι πρώην παίκτες χάνουν την ισχύ τους στην αγορά. Σε αυτό το σημείο, ο παράγοντας της Τουρκίας κέρδισε σημαντική ώθηση. Πουλήσαμε προϊόντα αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο στο Μπαγκλαντές», είπε.

«Οι Δυτικοί πληρώνουν το τίμημα για τα στρατηγικά τους λάθη»

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα «Η Τουρκία λάμπει σαν πολικός αστέρας», καθ. Δρ. Αλί Πόιραζ Γκιούρσον δήλωσε ότι η γεωπολιτική πραγματικότητα τρομάζει τη Δύση. «Πήγαν στην Αφρική και σε άλλες γεωγραφίες ως αποικιακή δύναμη σε όλη την ιστορία», είπε ο Γκιούρσον.

«Η στάση μας επικεντρώνεται στην κατανομή της εξουσίας μεταξύ ίσων. Είναι πολύ φυσικό ότι η Τουρκία είναι η προτεραιότητα επιλογής για χώρες που έχουν κουραστεί από την αποικιακή λογική της Δύσης. Οι δυτικοί πολιτικοί λένε ότι ο κόσμος έχει εξελιχθεί σε μια διάσταση 3 πόλων στο μέλλον. Αυτή η τρίτη δύναμη είναι η Τουρκία. Το βλέπουν αυτό. Η Τουρκία έχει γίνει μια αποτελεσματική δύναμη από τον Ατλαντικό Ωκεανό μέχρι το Στενό της Μάλαγα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου