Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ: Οι ΗΠΑ απρόθυμες να αναζητήσουν διπλωματικές λύσεις στην ουκρανική σύγκρουση


Ηαμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να αναζητήσει διπλωματική λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία και συνεχίζει να στέλνει όπλα στην κυβέρνηση του Κιέβου, δήλωσε το Σάββατο ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ, σχολιάζοντας ένα άλλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να στέλνουν νέες παρτίδες φονικών όπλων. Η διάθεση τέτοιων εντυπωσιακών οικονομικών πόρων για αυτούς τους σκοπούς αποδεικνύει ένα πράγμα: η Ουάσιγκτον δεν σκοπεύει να αναζητήσει τρόπους για μια διπλωματική διευθέτηση της σύγκρουσης», ανέφερε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Συνέχισε λέγοντας ότι αξιωματούχοι από την τρέχουσα κυβέρνηση της Ουάσιγκτον «δεν έχουν κάνει τίποτα για να φέρουν το καθεστώς Ζελένσκι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

«Αντίθετα, οι ΗΠΑ πιέζουν μεθοδικά τις μαριονέτες τους να συνεχίσουν να θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές για χάρη ενός άγριου στόχου – να επιφέρουν μια «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία. Είναι αδύνατο για την Ουάσιγκτον να υποχωρήσει από αυτό το καθήκον, διακυβεύεται η φήμη της ηγεσίας της χώρας, η οποία επέλεξε τον δρόμο του πολέμου παρά τα διπλωματικά αποτελέσματα», συνέχισε ο Αντόνοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα τοπικά γεράκια δεν ενοχλούνται από το γεγονός ότι δισεκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων δεν δαπανώνται προς όφελος των Αμερικανών πολιτών, αλλά καίγονται στο καμίνι του πολέμου».

«Επιπλέον, τα χρήματα εξαφανίζονται στη μαύρη τρύπα της διαφθοράς, του λαθρεμπορίου και των απατηλών μεθόδων του Κιέβου. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσιωπήσουν αυτά τα ακατάλληλα φαινόμενα», συνέχισε ο Ρώσος πρεσβευτής.

«Η επαναφορά της ειρήνης στην πολύπαθη γη της Ουκρανίας δεν περιλαμβάνεται προφανώς στα σχέδια των στρατηγών της Ουάσιγκτον. Προτεραιότητά τους είναι να ασκήσουν πίεση στα συμφέροντα του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος»,ενώ τόνισε «Κάθε μέρα υπάρχουν αναφορές από την εμπόλεμη ζώνη ότι θραύσματα αμερικανικών πυραύλων έχουν σκοτώσει ή ακρωτηριάσει ανθρώπους. Πυρομαχικά κατασκευασμένα στις ΗΠΑ εκρήγνυνται σε κατοικημένες περιοχές, μετατρέποντας τις ειρηνικές πόλεις σε ερείπια που καπνίζουν.»

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή άλλο ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας αξίας 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, τα συστήματα αεράμυνας και τα πυρομαχικά θα αγοραστούν από κατασκευαστές ή συνεργάτες και θα παραδοθούν στην Ουκρανία. Το πακέτο θα περιλαμβάνει συστήματα αεράμυνας Hawk, βλήματα πυροβολικού 105mm και 203mm, drones Puma και συστήματα πυραύλων καθοδηγούμενων με λέιζερ. Εκτός αυτού, η αμερικανική πλευρά θα παράσχει υποστήριξη για δραστηριότητες εκπαίδευσης και συντήρησης.

ΠΗΓΗ https://www.viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου