Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Ο Ερσίν Τατάρ στο Λονδίνο και… ο «μεγαλύτερος Τούρκος εθελοντής»


της Φανούλας Αργυρού, Ερευνήτριας/δημοσιογράφου, μέλους του ΙΗΑ.

Ήλθε και πάλι ο εγκάθετος της κατοχικής Τουρκίας Ερσίν Τατάρ στο Λονδίνο. Να πουλήσει τρέλα με το καντάρι, ψευτιές, φωνασκίες με το μικρόφωνο στο χέρι, την άκρατη τουρκική τους προπαγάνδα.

Για την ανάγκη αναγνώρισης του κατοχικού εκτρώματός τους, δύο ξεχωριστά κράτη, στο τουρκο-κυπριακό φεστιβάλ κουλτούρας, που διοργανώθηκε στο Enfield του βορείου Λονδίνου την Κυριακή, 2 Ιουλίου 2023, από το Συμβούλιο Τουρκοκυπριακών Οργανώσεων στο Η.Β. 

Και δεν έμεινε τίποτα που δεν άφησε πίσω.Φώναζε σαν τρελός ότι στη χώρα τους (κατεχόμενα) έχουν αρχίσει μεγάλα προγράμματα, για την αφοσίωση στη δική τους θρησκεία, στη δική τους γλώσσα, στις δικές τους φιλοδοξίες, στις δικές τους κουλτούρες, για την προσπάθειά τους να αναγνωριστεί η «ΤΔΒΚ», το αξίζουν οι Τ/κ, ότι τάχα υπέφεραν πολλά, πλήρωσαν μεγάλο τίμημα. Θυματοποιήθηκαν, σήμερα έχουν το δικό τους κράτος, που είναι μεγάλο κατόρθωμα, αναπτυσσόμενο τουρισμό, πανεπιστήμια, έχουν νερό από την Τουρκία, θα έχουν και ηλεκτρισμό. Φώναζε «ουρλιάζοντας» ότι η «ΤΔΚΒ» έχει δικαίωμα να αναγνωριστεί, είναι κυρίαρχο κράτος, και πόσο τους βοηθά η μητέρα Τουρκία και ο Ερντογάν.

 Ευχαρίστησε το Αζερμπαϊτζάν για την υποστήριξή του. Ότι αναμένει από τους Βρετανούς φίλους τους να τους βοηθήσουν, γιατί γνωρίζουν ότι οι Τ/κ έχουν δικαιώματα αυτοδιάθεσης και ως εγγυήτρια η Βρετανία πρέπει να τους αναγνωρίσει. Αν θέλουν πρακτική, δίκαιη λύση, αυτή είναι η αναγνώριση με δύο κράτη, έχουν δικαιώματα ελευθερίας κ.λπ κ.λπ. Και επικαλέστηκε τον Βρετανό πρώην Υπ. Εξωτερικών, Τζακ Στροότι υποστηρίζει δύο κράτη για λύση και κάλεσε τους Βρετανούς φίλους να ξανασκεφτούν την πολιτική τους και να υποστηρίξουν δύο κράτη… 

Το έγγραφο/σχέδιο των Τ/κ 1963

Μα τι λες, βρε Τατάρ ασυνάρτητε, ξεδιάντροπε και αχάριστε, που καθώς ανακηρυσσόταν η ΚΔ εσείς ετοιμαζόσασταν στρατιωτικά για πραξικόπημα για αντικατάστασή της με δύο κράτη; Που επιβεβαιώθηκε με τις υπογραφές Φαζίλ Κουτσιούκ και Ραούφ Ντενκτάς στο έγγραφο με το σχέδιο εκτέλεσης, που θα έφερνε μέσα την Τουρκία, και που βρέθηκε στο γραφείο του Τουρκοκύπριου Υπ. Γεωργίας Πλουμέρ, με ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου 1963; Και που προσπαθήσατε να εφαρμόσετε παραμονές των Χριστουγέννων τον Δεκέμβριο του 1963; 

Με τις προβοκάτσιες σας, που καταστρέφατε με βόμβες τα τζαμιά σας για να ενοχοποιήσετε τους Ελληνοκυπρίους; Που δολοφονούσατε τους αδελφούς σας Τουρκοκυπρίους για να ενοχοποιείτε τους Ελληνοκυπρίους και να επικαλείστε ότι δεν μπορείτε να ζήσετε μαζί; Που ξεσηκώνατε από το 1958 τους αδελφούς σας Τουρκοκυπρίους από τα σπίτια τους στην Πάφο και τους μετακομίζατε τους ανθρώπους στο βόρειο μέρος της Κύπρου, προσπαθώντας να βάλετε τα θεμέλια του διαμελισμού από τότε; Που δολοφονήσατε, βρε αλήτη, με τον πλέον άγριο τρόπο με τσεκούρια τους Ελληνοκυπρίους Κοντεμενιώτες το 1958;PAΝα τι έγραφε το έγγραφο του πραξικοπηματικού σας σχεδιασμού:

“… Τις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου δεχθήκαμε ως προσωρινό μεταβατικό στάδιο, αν δεν ήταν έτσι δεν θα τις υπογράφαμε. Με αυτές αναγνωρίσθηκαν σε διεθνές επίπεδο τα δικαιώματα της Τουρκίας επί της Κύπρου… Θα ωφεληθούμε από τα λάθη των Ρωμιών και αφού ετοιμασθούμε καλύτερα… θα περιμένουμε την ημέρα που θα θέλουν να χαλάσουν τις Συμφωνίες, οπότε θα επιτύχουμε την πλήρη ελευθερία μας… Πρέπει να υποστηρίζεται ο αγώνας μας αυτός από πολλούς εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες, αλλά πρωτίστως από τη Μητέρα Πατρίδα… Μπορούμε να συνοψίσουμε τα κύρια σημεία ενός τέτοιου σχεδίου ως εξής: Ο Τούρκος αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας θα γίνει δεκτός ως πρόεδρος της Δημοκρατίας υπό της τουρκικής κοινότητος και θα ιδρυθεί μια κυβέρνηση αποτελούμενη καθαρώς από Τούρκους… Η Μητέρα πατρίς θα αναγνωρίσει αμέσως την κυβέρνηση αυτή… θα ακολουθήσει η επέμβαση της Μητέρας Πατρίδας και εάν υπάρξει ανάγκη θα αναγνωρισθούν αμέσως τα δικαιώματα, ως πολιτών της Δημοκρατίας, εις τους Κυπρίους οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι εις Τουρκία… Οι Ρωμιοί θα αντιδράσουν εναντίον των Τούρκων εμπράκτως και έτσι θα αρχίσει ένας αγώνας μεταξύ των δύο Κοινοτήτων και το αποτέλεσμα θα καθορίσει τον αγώνα. Όταν αρχίσει ο αγώνας η τουρκική Κοινότητα, η οποία είναι διεσπαρμένη εις όλην την νήσο, να μαζευτεί εις μίαν ζώνη διά της βίας και να είναι υποχρεωμένη όπως κρατήσει εκείνην την ζώνη… Εις ποίον μέρος θα ευρίσκεται αυτή η ζώνη, αυτό θα εξαρτηθεί από το στρατηγικό σχέδιο που θα ετοιμάσουν οι ειδικοί… Ενίσχυση των σχέσεων με την Μητέρα Πατρίδα… Η τουρκική κοινότητα, αφού συμπληρώσει από απόψεως οικονομικής, στρατιωτικής και ηθικής με την πλήρη έννοια της λέξεως αυτές τις προετοιμασίες, θα επωφεληθεί της ευκαιρίας κατά την οποία θα δημιουργηθεί μία συνταγματική κρίσις διά τους Ρωμιούς και θα έχει κάποιαν επιτυχία… Λευκωσία, 14.9.1963, Δρ Φαζίλ Κουτσιούκ, Αντιπρόεδρος Κ.Δ., Ραούφ Ντενκτάς, Πρόεδρος Τουρκικής Κοινοτικής Συνέλευσης» (Από το βιβλίο «Διζωνική vs Δημοκρατία» της γράφουσας, Λεμεσός, 2019). 

Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στα αποκαλυπτικά της δημοσιεύματα τον Φεβρουάριο του 1964 αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο έγγραφο, στις 21 και 23 Φεβρουαρίου 1964. 

Θέλετε ανεξάρτητο κράτος, βρε αχάριστε;

Δώστε τότε όλες οι χιλιάδες των Τουρκοκυπρίων τα διαβατήρια και ταυτότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας, που έχετε εξασφαλίσει από αυτήν, για να γυροφέρνετε στην ΕΕ ως πολίτες της ΚΔ!!! 

Είναι καιρός και η κυπριακή Κυβέρνηση να σηκωθεί και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του μόνιμου και νόμιμου κράτους. Να τα ζητήσει αμέσως πίσω. Να σας κόψει όλες τις συντάξεις που απολαμβάνετε από την Κυπριακή Δημοκρατία, να σας κόψει όλα τα ωφελήματα και να κλείσει και τα οδοφράγματα… 

ΚύριΕ Πρόεδρε, Νίκο Χριστοδουλίδη, είναι με αυτόν τον άνθρωπο και τις θέσεις του που εκλιπαρείς για… συνομιλίες; 

Αχμέτ Νταβούτογλου: Ο Τζακ Στρο είναι «ο μεγαλύτερος εθελοντής Τούρκος»

Ποιός είναι ο Τζακ Στρο για όσους ξέχασαν ή δεν γνωρίζουν (οι νεότεροι). 

Ήταν ο Εργατικός Βουλευτής (Τζακ Στρο) και Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας επί Πρωθυπουργού Τόνυ Μπλερ, όταν είχαν πλασάρει το έκτρωμα του Φόρεϊν Όφις με τον Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ ως «Σχέδιο Ανάν» και το οποίο ο Ελληνισμός της Κύπρου απέρριψε με ένα συντριπτικό 76% στις 24.4.2004, με τα διπλά δημοψηφίσματα.

Τζακ Στρο, σε τουρκική συγκέντρωση σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων τον Φεβρουάριο του 2006 (βλέπε «ΛόντραΓκαζέτ», 22 Φεβρουαρίου 2006), δήλωσε απερίφραστα ότι η Κύπρος… τού έσπασε τα νεύρα! Και ότι ουσιαστικά διεκδικεί και την πατρότητα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας/ΕΕ. 

Είπε και γράφτηκε:

«Αν με ρωτούσατε ποιος είναι ο μεγαλύτερός μου εκνευρισμός (μετά την αποχώρησή μου από το Φόρεϊν Όφις) είναι ότι στις 26 Απριλίου 2004, ενόψει της απόφασης υπέρ του σχεδίου επανένωσης της Κύπρου στον Βορρά και την απόρριψή του από τον Νότο, αποφασίσαμε ομόφωνα να πάρουμε τα μέτρα εκείνα που να τερματίζουν την απομόνωση των Τουρκοκυπρίων. Και παρόλες τις συνεχείς αποφασιστικές προσπάθειες του Πρωθυπουργού και της Μάργκαρετ Μπέκετ (αντικαταστάτριάς του), ο τερματισμός της απομόνωσης δεν έγινε κατορθωτός… Η βρετανική κυβέρνηση γνωρίζει τον εκνευρισμό των Τουρκοκυπρίων…» (τα δύο ξεχωριστά κράτη τα βάφτισαν «επανένωση»). 

Ο Τζακ Στρο, ο οποίος συνεχίζει να είναι ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές των δύο κρατών/διχοτόμησης της Κύπρου (ένα από τα άρθρα του τον Νοέμβριο του 2014, «Σημερινή», 26.11.2014), βραβεύθηκε από τον Αχμέτ Νταβούτογλου στις 22 Νοεμβρίου 2011, σε τελετή απονομής βραβείων στους πλέον επιτυχημένους Τούρκους επιχειρηματίες «Most Successful Turks». 

Ο Τζακ Στρο τιμήθηκε με τον τίτλο του πλέον υποστηρικτικού Βρετανού! «Δεν είναι μόνον ο πλέον υποστηρικτικός Βρετανός, είναι ο μεγαλύτερος εθελοντής Τούρκος, ο Τζακ Στρο», δήλωσε ο Νταβούτογλου. 

Ο Τζακ Στρο βρίσκεται στο πλευρό των τουρκικών συμφερόντων έκτοτε και ανοικτά υπέρ των δύο κρατών/διχοτόμησης.

Υπένθυμίζεται ότι ήταν ο ίδιος Τζακ Στρο που ως Υπ. Εξωτερικών είχε πάει στην Κύπρο και ο τότε Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος δεν δέχθηκε να τον δει λόγω της εμμονής του να επισκεφθεί και το «προεδρικό» στα κατεχόμενα. Πήγαν, όμως, τότε και τον είδαν στην Βρετ. Υπ. Αρμοστεία 6 Ελληνοκύπριοι επώνυμοι…  

*Jack Straw receives his honour inTurkey* – Ο Τζακ Στρο τιμάται στην Τουρκία από τον τότε Πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ – από το δημοσίευμα της Lancashire Telegraph, 23/10/2012 (μία από τις περιπτώσεις που τιμήθηκε στην Τουρκία). Πηγή: https://www.lancashiretelegraph.co.uk/news/10002130.blackburn-mp-jack-straw-honoured-turkish-government/


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς – μέλη του ΙΗΑ. Η ιστοσελίδα του ΙΗΑ δεν λογοκρίνει, ούτε επεμβαίνει σε άρθρα – κείμενα των μελών του ΙΗΑ


International Hellenic Association

ΠΗΓΗ https://professors-phds.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου