Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

«Φρένο» από ΚΔ στη συμμετοχή της «Επ. Διοικήσεως» σε συνέδριο στην Ιταλία


Για «κρίση» έκανε λόγο η ίδια - Θα εκφωνούσε ομιλία σε πάνελ με θέμα τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα στις Παγκόσμιες Κρίσεις»

Την ώρα που ο τ/κ τύπος μετέδιδε τη συμμετοχή της «Επιτρόπου Διοικήσεως» του κατοχικού καθεστώτος, Ιλκάν Βαρόλ σε Διεθνές Συνέδριο στην Ιταλία, η Κυπριακή Δημοκρατία έβγαζε από τη φαρέτρα της τα διπλωματικά της όπλα και σημάδευε μεθοδικά. 

Ήδη από τις 19 Σεπτεμβρίου, ο παράνομος Bayrak μετέδιδε, σύμφωνα με το ΓΤΠ, ότι η Βαρόλ θα αναχωρούσε για την Ιταλία προκειμένου να συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο Επιτρόπων Διοικήσεως, που θα διεξαγόταν στη Ρώμη στις 21-22 Σεπτεμβρίου, αλλά και για να πραγματοποιήσει σειρά επαφών. 

Όπως ανέφερε ο Bayrak, η Βαρόλ θα συμμετείχε κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού Ombudsman Mario Fardelli, ενώ θα εκφωνούσε και ομιλία σε πάνελ με θέμα τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα στις Παγκόσμιες Κρίσεις».  

Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών μετέφεραν τότε στο Economy Today ότι γίνονταν διεργασίες για αποτροπή της συμμετοχής της, προσπάθεια που στέφθηκε τελικά με επιτυχία. 

«Κρίση» η αποτροπή της συμμετοχής της

Στις 23 Σεπτεμβρίου, η Kıbrıs έγραφε, σύμφωνα με το ΓΤΠ ότι η ομιλία της Βαρόλ στο Διεθνές Συνέδριο «εμποδίστηκε την τελευταία στιγμή». Μάλιστα, η ίδια φέρεται να δήλωσε ότι «είναι προφανές ότι η ομιλία της εμποδίστηκε ως αποτέλεσμα πρωτοβουλίας των Ελληνοκυπρίων». 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Ρώμη, η Βαρόλ επισκέφθηκε «αντιπροσωπεία» του κατοχικού καθεστώτος, όπου και συναντήθηκε με τον «εκπρόσωπο» του ψευδοκράτους στην ιταλική πρωτεύουσα, Μουσταφά Νταβουλτζιού. 

Μιλώντας κατά τη συνάντηση, η Βαρόλ υπογράμμισε, σύμφωνα με την Kibris, την σημασία της παρουσίας της «αντιπροσωπείας», προσθέτοντας ότι είδαν και έζησαν πόσο σημαντική είναι η εκπροσώπηση στην Ρώμη και οι κοινές τους προσπάθειες, ειδικά κατά την «κρίση» που υπήρξε τις προάλλες όταν επιχειρήθηκε να εμποδιστεί η ομιλία της σε διάσκεψη.

ΠΗΓΗ economytoday.sigmalive

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου