Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Θράκη – Το Παρακράτος της Άγκυρας εκτέθηκε και πάλι


Λίγα 24ωρα πριν, στον Πολύανθο Ροδόπης έγινε βανδαλισμός στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του χωριού. Αμέσως ο Παρακρατικός μηχανισμός του Προξενείου έσπευσε να εκμεταλλευτεί αυτό το τραγικό γεγονός. Μίλησαν για μίσος, ρατσισμό εργαλειοποιώντας το συμβάν για να φανατίσουν τους μουσουλμάνους.

Η Πολίτεια όπως πάντα καταδίκασε το γεγονός με τον τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή να σημειώνει: «Ο βανδαλισμός τάφων στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του Πολύανθου στο νομό Ροδόπης αποτελεί ντροπή και ύβρη που συναντά την αποδοκιμασία όλων μας. Η Αστυνομία αμέσως μόλις ενημερώθηκε, ξεκίνησε τη διεξαγωγή έρευνας για να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ελπίζουμε αυτή η έρευνα να δώσει απαντήσεις και για τα κίνητρα μιας τέτοιας αδιανόητης πράξης. Ο Πολύανθος πρόσφατα δοκιμάστηκε σκληρά από την μεγάλη πυρκαγιά και οι κάτοικοί του, ενωμένοι, υποστήριξαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο έργο τους. Η Ελληνική Πολιτεία είναι ο εγγυητής ότι αυτή η ενότητα δεν θα απειληθεί από κανέναν»

Και όπως και έγινε, η αστυνομία ερεύνησε το γεγονός και διαπιστώθηκε πως τον βανδαλισμό τον έκαναν Ρομά μουσουλμάνοι, οι οποίοι για να εκδικηθούν ο ένας τον άλλον, κατέστρεψαν τάφους συγγενών.

Χωρίς ντροπή λοιπόν, ο παρακρατικός μηχανισμός του Προξενείου, εκμεταλλεύτηκε μια διαμάχη στο χωριό που είχε το παραπάνω αποτέλεσμα, για να φανατίσει τους μουσουλμάνους της Θράκης.

ΠΗΓΗ https://www.viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου