Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Kάτοικοι Xλώρακας: Προσπαθούν να μας παρουσιάσουν όλους ως ακροδεξιούς


Ντόρα Χριστοδούλου 

Λίγα άτομα δημοσιοποιούν συστηματικά εδώ και μέρες στο διαδίκτυο κατάφορα ψέματα και βαριές κατηγορίες για τους κατοίκους της Χλώρακας λόγω της διαμαρτυρίας τους κατά της γκετοποποίησης, επιχειρώντας να τους εμφανίσουν ως ακροδεξιούς για να είναι βολική η κατάσταση για τους ίδιους.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα και υπογράφεται από «Οργανωμένους κατοίκους Χλώρακας». Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι στόχος των εν λόγω ατόμων είναι να εμφανίσουν την αγανάκτηση του κόσμου ως έξαρση ακροδεξιών εθνικιστών για να κερδίσουν εύνοια και να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, την στιγμή, επισημαίνουν, που στη διαμαρτυρία μετείχαν άνθρωποι που κατοικούν στη Χλώρακα και ανήκουν σε όλα τα κόμματα και όλες τις ηλικίες.

Οι κάτοικοι της Χλώρακας που είπαν ως εδώ με την γκετοποίηση, τονίζουν οι οργανωμένοι εκπρόσωποι τους, δεν χαιρέτησαν ποτέ ναζιστικά, ούτε οργάνωσαν επιθέσεις, ούτε είχαν στόχο τη συριακή κοινότητα, ούτε σημείωσαν σπίτια με σπρέι και άλλα τέτοια φανταστικά που διαρρέουν οι άνθρωποι αυτοί μέσα από το διαδίκτυο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι τα επεισόδια τα ξεκίνησαν Σύροι, οι οποίοι προκάλεσαν με χειρονομίες το πλήθος που διαδήλωνε ειρηνικά. Στο περιστατικό που άναψε τη σπίθα των επεισοδίων ήταν μπροστά δημοσιογράφοι και το κατέγραψαν και γενικά υπήρξαν συνεχόμενες προκλήσεις και νταηλίκια μόνο από Σύρους μετανάστες, προστίθεται.

Γίνεται, επίσης, αναφορά ως απόδειξη της προκλητικής συμπεριφοράς των Σύρων το συμβάν με τον 47χρονο που απείλησε να γυρίσει ανάποδα όλη την Πάφο, η απαγωγή του στρατιώτη, οι επιθέσεις στην Αστυνομία για να κλέψουν ρεύμα και η πορεία με συνθήματα θρησκευτικού φανατισμού προς τα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας.

ΠΗΓΗ philenews

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου