Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Ο Ερντογάν ζήτησε ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ


Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι με το που έφυγαν από την περιοχή της Μέσης Ανατολής οι Οθωμανοί, «ήρθε η ένταση και η καταστροφή».

Μετά το τρομοκρατικό χτυπημα της Χαμάς στο Ισραήλ, η Τουρκία δεν έχει καταδικάσει επίσημα την ενέργεια.

Σε ομιλία του χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ ανέφερε μεν ότι χρειάζεται ειρήνευση στην περιοχή, πρόσθεσε στη συνέχεια ότι τάσσεται υπέρ ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, είπε ακόμη ότι με το που έφυγαν από την περιοχή της Μέσης Ανατολής οι Οθωμανοί «ήρθε η ένταση και η καταστροφή».

Ο Ερντογάν δήλωσε: «Mε την αποχώρηση των Οθωμανών από την περιοχή, παρά τις διαδοχικές αποφάσεις του ΟΗΕ βήμα βήμα παραβιάστηκαν τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων και των Χριστιανών στην Ιερουσαλήμ. Η Ιερουσαλήμ που για πολλούς αιώνες ήταν το σύμβολο της ειρήνης και ευτυχίας, δυστυχώς έγινε το σύμβολο της έντασης, της κατοχής της καταστροφής και του σφετερισμού. Η διαρκής ειρήνη στη Μέση Ανατολή μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας οριστικής επίλυσης της παλαιστινοϊσραηλινής σύγκρουσης. Σε αυτό το σημείο, όπως πάντοτε δηλώνουμε, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρηθεί η προοπτική της λύσης των δύο κρατών. Βάσει των συνόρων του 1967, η υλοποίηση ενός ανεξάρτητου και γεωγραφικά ακέραιου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ είναι πλέον μια ανάγκη που δεν μπορεί να αναβληθεί».

Κιλιτσντάρογλου: «Στηρίζω τους Παλαιστινίους»

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak ανέφερε «Ήρθαν ξαφνικά από τη Γάζα» - Κιλιτσντάρογλου: «Στηρίζω τους Παλαιστινίους»

«Ανέκαθεν η Παλαιστίνη είναι μια χώρα που διεκδικεί τα δικαιώματα της. Είμαι πάντα δίπλα στον Παλαιστινιακό λαό. Δεν θέλουμε πόλεμο» είπε.

Ερντογάν: «Μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά - Θα το λέμε στους άχρηστους που στοχεύουν την Τουρκία»

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Την τρομοκρατία θα την ''εξοντώσουμε'' στην πηγή του και θα εφαρμόσουμε αυτή την στρατηγική μας με αποφασιστικότητα. Δεν θα μειώσουμε την προειδοποίηση μας 'μια νύχτα να έρθουμε ξαφνικἀ' που σπέρνει τον φόβο  στους άχρηστούς που στοχεύουν να καταστρέψουν την επιβίωση της χώρας μας».

Η Τουρκία ναυπήγησε σκάφος-καμικάζι «Albatros»

«Ο νέος φρουρός της Γαλάζιας Πατρίδας επιναι το μη επανδρωμένο σκάφος» αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.


Ερντογάν: «Αυξάνονται οι διακρίσεις εναντίον των αδελφών μας στη Δυτική Θράκη»

«Παρά το γεγονός ότι οι διακρίσεις εις βάρος των αδελφών μας στα Βαλκάνια και στη Δυτική Θράκη εξακολουθούν να αυξάνονται, εμείς ποτέ δεν προβήκαμε σε τέτοιου είδους ενέργειες ενάντια σε ομάδες διαφορετικών πεποιθήσεων, ούτε το επιτρέψαμε. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε οι κατά καιρούς διαφωνίες μας με κάποιες χώρες στις διμερείς μας σχέσεις να επηρεάσουν τους πολίτες μας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου