Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Κατηγορούν ισραηλινό στρατιώτη ότι φωτογραφήθηκε να βοηθά Παλαιστίνιο κι έπειτα τον σκότωσε


Πόλεμος στο Ισραήλ: Μια σοκαριστική καταγγελία από δημοσιογράφους στο X (πρώην Twitter) κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Σε φωτογραφία που ανάρτησε ο ισραηλινός στρατός ως απόδειξη της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους άμαχους στη Λωρίδα της Γάζας, ένας στρατιώτης φαίνεται να βοηθά έναν ταλαιπωρημένο, ηλικιωμένο Παλαιστίνιο να απομακρυνθεί από το πεδίο της μάχης με τη Χαμάς.

Παρόλα αυτά μόλις τελείωσε το γύρισμα και η φωτογράφηση, κατηγορούν τον ισραηλινό στρατό πως σκότωσε τον 75χρονο Bashir Hajji (Χατζί Μπασίρ), με δύο πισώπλατες σφαίρες, μία στο κεφάλι και μία στην πλάτη.

 Σύμφωνα με την εγγονή του, ο Μπασίρ προσπαθούσε να φύγει προς τον Νότο με τα πόδια, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Ισραήλ, αλλά δεν μπορούσε να περπατήσει καλά και έμεινε πίσω. Στη συνέχεια οι ισραηλινοί στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των κατοίκων της Γάζας.

Οι συγγενείς του μίλησαν μαζί του τηλεφωνικά – ήταν μόνος, τρομοκρατημένος και πεινασμένος και του ζήτησαν να κρυφτεί σε ασφαλές μέρος μέχρι να πάνε να τον πάρουν. Ο γιος του έφτασε πολύ κοντά στην πόλη αλλά οι δυνάμεις του IDF είχαν ήδη προλάβει τον πατέρα του.

Τι απάντησε η Μοσάντ

Λίγη ώρα μετά τις σχετικές αναρτήσεις, η ισραηλινή Μοσάντ απάντησε ότι τον ηλικιωμένο Παλαιστίνιο τον σκότωσαν μαχητές της Χαμάς, επειδή τον είδαν να φωτογραφίζεται με το ισραηλινό στρατιώτη.

«Η Χαμάς σκότωσε αυτόν τον Παλαιστίνιο επειδή φαινόταν σε μια φωτογραφία να συνομιλεί με έναν Ισραηλινό στρατιώτη. Το μόνο που έκανε ήταν να ρωτήσει από ποιον δρόμο επιτρέπεται να πάει» αναφέρει η ανάρτηση.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου