Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

…γιατί τέτοια επιμονή και εμμονή ορισμένων, εναντίον των LCS; Οι Τούρκοι, … πανηγυρίζουν!


…γιατί τέτοια επιμονή και εμμονή ορισμένων, εναντίον των LCS;

Οι Τούρκοι, … πανηγυρίζουν!

… η χαρά των Τούρκων δεν κρύβεται…

Γνωστός ελληνικός αμυντικός ιστότοπος έγγραψε :

1.       Οι Τούρκοι, κυριολεκτικά πανηγυρίζουν! Είναι λέει, το κλίμα που επικρατεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σχετικά με τις συζητήσεις για τη πρόσκτηση μεταχειρισμένων LCS από το Πολεμικό μας Ναυτικό.

2.       Είναι, λέει, οι Ανώνυμοι και επώνυμοι λογαριασμοί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που επαινούν-χλευάζουν την ελληνική κυβέρνηση και το Πολεμικό μας Ναυτικό, για τη προοπτική να αποκτήσει τα LCS!

3.       Και επειδή, λέει, η χαρά των Τούρκων δεν κρύβεται, είναι καλό να προβληματιστούν όσοι από μας τα υποστηρίζουν.

4.       Και επίσης, ας βλέπουν τις αντιδράσεις των Τούρκων, όσοι από μας, τα προωθούν και τα υπερασπίζονται τόσο σθεναρά.

5.       Το ερώτημα είναι τελικά ποιους εξυπηρετεί η απόκτηση των LCS της κλάσης Freedom; Ποιον εξυπηρετεί ένα Πολεμικό Ναυτικό μειωμένης ναυτικής ισχύος;

Ας δούμε όμως πόσοι, ποιοι και πως χαίρονται και πανηγυρίζουν οι Τούρκοι, σύμφωνα με τον γνωστό ελληνικό αμυντικό ιστότοπο παραπάνω :          

Α. Ο κύριος Tayfun Ozberk είναι πρώην αξιωματικός του τουρκικού ναυτικού που είναι ειδικός στον πόλεμο επιφανείας, ιδιαίτερα στα παράκτια ύδατα. Είναι κάτοχος πτυχίου στην επιστήμη των υπολογιστών. Αφού υπηρέτησε στο τουρκικό ναυτικό για 16 χρόνια, άρχισε να γράφει άρθρα και σχόλια σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων τα Χ, defense_news, ShephardNews και άλλα. Ο κύριος Tayfun παρέχει επίσης υπηρεσίες ανάλυσης για παγκόσμιες ναυτικές στρατηγικές. Ζει στη Μερσίνα της Τουρκίας. Αυτοπροβάλλεται ως  Αμυντικός Αναλυτής, Βετεράνος του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, Αναλυτής αναδυόμενων τεχνολογιών στην προοπτική του ναυτικού πολέμου και Ανταποκριτής. Επίσης δηλώνει ότι: «Είμαι δια βίου μαθητής και ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για τις νέες εξελίξεις στον τομέα στον οποίο ειδικεύομαι. Είμαι πρόθυμος να συμμετάσχω σε έργα και να συμβάλω θετικά σε παραγωγικές δραστηριότητες», δηλαδή… ψάχνει για … δουλειά!

Στο παρακάτω λοιπόν σχόλιο: «Ο Τάσος Χατζηβασιλείου, Βουλευτής και Γενικός Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ανακοίνωσε τις συνεχείς συζητήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την πιθανή απόκτηση τεσσάρων (4) LCS κλάσης Freedom για το…#HellenicNavy.», του δικού μας @D__Mitch στο Naval Analyses, ο κύριος Tayfun Ozberk σχολίασε στο Χ: «Το Τουρκικό Ναυτικό σταύρωσε τα δάχτυλα, (Turkish Navy crossed the fingers 🤞 😅)».

Β. Το τουρκικό  hermes  jeopolitik  έγραψε:

«Η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την προμήθεια 4 μεταχειρισμένων φρεγατών LCS κλάσης Freedom. Οι ΗΠΑ βάζουν ξανά κάλτσες στους Έλληνες.

Το ετήσιο κόστος λειτουργίας ενός μόνο από αυτά τα πλοία είναι 70 εκατομμύρια δολάρια. Δικαίως αναρωτήθηκαν οι Έλληνες: «Πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό όταν δεν μπορέσαμε να εγκρίνουμε τον προϋπολογισμό συντήρησης των 7 εκατομμυρίων ευρώ για τις υπάρχουσες φρεγάτες μας;».

Δεν υπάρχουν πολλά όπλα σε αυτά τα πλοία. Δεν έχει καμία ικανότητα αεράμυνας που να μπορεί να σταματήσει ακόμη και ένα TB2 UCAV που κοστίζει 5 εκατομμύρια δολάρια το καθένα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι ότι μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα 85 χλμ. την ώρα. Πάνω μέρος από αλουμίνιο. Το πλοίο είναι ικανό για ταχύτητα, αλλά έχει ένα γνωστό μειονέκτημα. Η άνω γάστρα από αλουμίνιο και η χαλύβδινη γάστρα που σχηματίζει τον πυθμένα του πλοίου μπορούν να διαχωριστούν λόγω των υψηλών κραδασμών των κινητήρων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ταχύτητα είναι επίσης ένα πρόβλημα με αυτό το πλοίο που έχει κατασκευαστεί για υψηλή ταχύτητα.

Στα σχόλια ένας από τους Έλληνες έγραψε, «Δεν είναι πρόβλημα που δεν έχουν πολλά όπλα, θα σπρώξουμε τις τουρκικές φρεγάτες με 85 χλμ την ώρα». Δεν συγκρίνουν συνεχώς τον στρατό τους μαζί μας ; Ενδιαφέρον πράγματι.»

Γ. Το τουρκικό  MaviVatan.net έγραψε: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για πιθανή αγορά 4 παράκτιων πολεμικών πλοίων κλάσης Freedom.

  - Τάσος Χατζηβασιλείου, Βουλευτής και Γενικός Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων».

Συνολικά λοιπόν

Επειδή:

1.       Ο Τούρκος, κύριος Tayfun Ozberk, έγραψε «Το Τουρκικό Ναυτικό σταύρωσε τα δάχτυλα»,

2.       το τουρκικό  hermes  jeopolitik  έγραψε τις ανακρίβειες που έγραψε και μας χλεύασε και

3.       το τουρκικό  MaviVatan.net έγραψε μια πληροφορία σε τέσσερεις γραμμές,

το συμπέρασμα του δικού μας Έλληνα αρθρογράφου είναι πως οι Τούρκοι πανηγυρίζουν που εμείς πρόκειται να πάρουμε LCS και όσοι από μας τα υποστηρίζουμε είναι καλό να προβληματιστούμε.

Απάντησή μας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αγαπητό Έλληνα αρθρογράφο για την συμβουλή του. Εμείς συνεχίζουμε να είμαστε υπέρ της απόκτησης των LCS από το Πολεμικό μας Ναυτικό για πάρα πολλούς λόγους, που αφού έχουμε κυριολεκτικά οργώσει το διαδίκτυο, έχουμε αναλύσει, αναπτύξει και εξηγήσει επανειλημμένως. Συνεχίζουμε δε να αναρωτιόμαστε και το θέτουμε δημοσίως:

1.                   για ποιες αποστολές είναι τελικά ακατάλληλα τα Πλοία Παράκτιας Μάχης (LCS) των κλάσεων Freedom στο Αιγαίο και στη ΝΑ Μεσόγειο;

2.                   ποιους τελικά εξυπηρετεί η μη απόκτηση των LCS τώρα που δεν έχουμε άλλη λύση;

3.                   ποιον ή ποιους εξυπηρετούν τα διαρκή fake news για τα LCS σε ορισμένα ΜΜΕ;

4.                   γιατί τέτοια επιμονή και εμμονή ορισμένων, εναντίον των LCS;

5.                   γιατί σε κάποια από τα γνωστά διαδικτυακά ΜΜΕ κόπηκαν οι διαφημίσεις της Naval Group, ύστερα από τόσο καιρό;

6.                   μήπως αντί της απόκτησης των LCS από το ΠΝ μας, με αυτούς τους πολύ σύντομους και ευνοϊκούς οικονομικά όρους, έχουν να προτείνουν κάποια άλλη καλύτερη εναλλακτική λύση-επιλογή;

7.                   ή μήπως υπάρχει … άλλο παρασκήνιο, που έχει να κάνει με … ιδιοτελείς λόγους;

Όσο για τους Τούρκους που κυριολεκτικά πανηγυρίζουν και το κλίμα που επικρατεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σχετικά με τις LCS μας, παραμένουμε σιωπηλοί και αφήνουμε τα σχόλια για τους αναγνώστες μας !

ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου