Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Συνάντηση Στυλιανίδη-Γερλίκαγια στην Άγκυρα: Στο επίκεντρο η μείωση της παράτυπης μετανάστευσης στη θάλασσα


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Συζητήθηκαν ευκαιρίες συνεργασίας

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγιά, υποδέχθηκε τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας, Χρήστο Στυλιανίδη, σήμερα στην Άγκυρα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υπουργείου συμμετείχαν ο υφυπουργός Μεχμέτ Σααγλάμ, ο γενικός διοικητής της Χωροφυλακής στρατηγός Αρίφ Τσετίν, ο γενικός διευθυντής Ασφαλείας Ερόλ Αϊγιλντίζ, ο διοικητής του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Αχμέτ Κεντίρ, ο προϊστάμενος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ατίλα Τόρος, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Θεόδωρος Μπιζάκης, ο διοικητής του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης και άλλοι γραφειοκράτες των δύο υπουργείων.

Συζητήθηκαν ευκαιρίες συνεργασίας

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των αντιπροσωπειών ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τις δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των υπουργείων.

Συζητήθηκαν ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης και της λαθραίας διακίνησης μεταναστών. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα ενίσχυσης της συνεργασίας και της επικοινωνίας μεταξύ των διοικήσεων του Λιμενικού Σώματος των δύο χωρών.

ΠΗΓΗ https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου