Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Το UAV Aerosonde της Textron, που αναπτύχθηκε για αποστολές ISR, απογειώθηκε από το USS Savannah (LCS-28), το LCS κλάσης Independence.


Ένα συμβόλαιο ανατέθηκε στην Textron από το NAVAIR για UAV Aerosonde το 2023. Τα UAV θα χρησιμοποιηθούν σε ένα LCS κατηγορίας Freedom και δύο κατηγορίας Independence. Τα UAV που επιβιβάζονται στο USS Savannah σηματοδοτούν την πέμπτη κλάση πολεμικού πλοίου και το έβδομο πλοίο.

Τα UAV Aerosonde θα χρησιμοποιηθούν στο LCS των Η.Π.Α. Το Πολεμικό Ναυτικό θα ενισχύσει τις δυνατότητες θαλάσσιας ασφάλειας και πληροφοριών. Το UAV μπορεί να τοποθετηθεί με ηλεκτροοπτικά συστήματα, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ραντάρ συνθετικού ανοίγματος.

Το UAV διαθέτει δύο διαμορφώσεις για διαφορετικές απαιτήσεις πλατφόρμας. Το πρώτο είναι μια διαμόρφωση σταθερής πτέρυγας που εκτοξεύεται από καταπέλτη που ανακτάται από ένα σύστημα διχτυού. Το δεύτερο είναι ένα VTOL με τέσσερις ηλεκτροκίνητες έλικες για περιορισμένα τμήματα εκτόξευσης.


Όπως ήταν αναμενόμενο, η διαμόρφωση VTOL έχει μειονεκτήματα όπως μειωμένο ωφέλιμο φορτίο και αντοχή. Η αντοχή μειώνεται σε οκτώ ώρες από 14+ ώρες της διαμόρφωσης σταθερής πτέρυγας.

Η χρήση UAV με μεγάλη αντοχή σε πολεμικά πλοία παρέχει έναν απομακρυσμένο αισθητήρα, ο οποίος μπορεί να είναι χρήσιμος στις παράκτιες περιοχές. Για παράδειγμα, όπου οι οπτικές δυνατότητες ενός πλοίου περιορίζονται στον ορίζοντα, τα UAV μπορούν να πραγματοποιούν παρατήρηση σε μεγαλύτερες αποστάσεις με ευρύτερη κάλυψη. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο έναντι απειλών όπως τα μικρά σκάφη, τα οποία είναι δύσκολο να εντοπιστούν με το πλοίο.

Το μεγάλο υπόστεγο και το ελικοδρόμιο LCS κλάσης Independence μπορούν ενδεχομένως να φιλοξενήσουν πολλαπλά UAV εξοπλισμένα για διαφορετικές αποστολές.

Tώρα ξεκίνησαν να καταλαβαίνουν της δυνατότητες των LCS στης ΗΠΑ; 

Τώρα θα τα γεμίσουν με UAV, DRONES, USV & UUV;

Τόσα χρόνια τι έκαναν; Αυτά τα συζητούσαν να τα τοποθετήσουν το 2015 & το 2016 και ξεκίνησαν να το κάνουν τώρα; Εσείς μάθατε για τα UAV & DRONES & τα περιπλανώμενα πυρομαχικά από τον πόλεμο στην Ουκρανία, εμείς τα ξέρουμε περισσότερο από 10 χρόνια πριν.

https://military1623.rssing.com/chan-27043287/all_p72.html

Οι σημερινές ειδήσεις είναι δυο: η καταστροφή ενός μικρού Ρώσικου πολεμικού πλοίου των 560 τόνων από USV καμικάζι της Ουκρανίας και η καταστροφή με PHALANX απειλής στα 1500 μέτρα των Χούτις. 

Να περιμένετε το ραντάρ να δει την απειλή και μετά με το FCR να καθοδηγήσεις τα πυροβόλα προς τους στόχους! Που βρισκόμαστε στο 1980; 

Τα γράφω τρία χρόνια τώρα από της μελέτες που έχω κάνει το ραντάρ NS-50  κάνει την δουλειά του FCR και μπαίνει στην θέση του. Κατευθύνει 6 πυραύλους CAMM/CAMM-ER/RIM-116 και 3 πυροβόλα των 20-76 χιλιοστών. Στο σαιτ της THALES είναι όλες οι πληροφορίες αλλά δεν θέλουμε να μάθουμε. Θα κάνουμε εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ με ένα ραντάρ και επιμένουμε στης λανθασμένες αποφάσεις μας.

Μόνο ραντάρ στην Χ μπάντα μπορεί να δει από μακριά στόχους στην επιφάνεια της θάλασσας και drones! Μα πήραμε το SEA FIRE το καλύτερο ραντάρ, τρίχες κατσαρές! Αν δεν βάλετε NS-50 ραντάρ στην θέση του STIR 1.2 θα κάνουν πάρτι οι Τούρκοι στο Αιγαίο!

Το ίδιο πρόβλημα είχε και το μεγάλο αντιτορπιλικό των ΗΠΑ στο να δει τον επερχόμενο στόχο, για άλλους λόγους όμως.

Bάζεις μικρά ραντάρ και ησυχάζεις, κατευθύνουν πυροβόλα των 30 χιλιοστών και πυραύλους με καθοδήγηση λέιζερ καταστρέφοντας τα περιπλανώμενα πυρομαχικά, τα drones, usv.

Βελτιώσεις και συστήματα που μπορούν να μπουν άμεσα στα πλοία του πολεμικού μας ναυτικού.

Διαβάστε παρακάτω:

 https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2023/11/httpswwwhensoldtnetfileadminprocessede8.html

ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου