Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Αντί για τήβεννο... χειροπέδες στην αποφοίτηση- Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την Παλαιστίνη [βίντεο]

ΗΠΑ: Απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κολούμπια φορούσαν χειροπέδες και κρατούσαν φιλοπαλαιστινιακά πλακάτ ενώ ένας έσκισε συμβολικά το δίπλωμα αμέσως μόλις το έλαβε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια των τελετών έναρξης του σχολείου.

Σε ένα βίντεο της εκδήλωσης, διαδηλωτές φοιτητές από τη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας της Κολούμπια διακρίνονται να κάνουν πορεία κατά μήκος της σκηνής φορώντας keffiyeh στους ώμους τους.

Ο Ταρσίς Σαλώμη, απόφοιτος κοινωνικής εργασίας στην Κολούμπια, έσκισε ένα συμβολικό δίπλωμα αφού ανέβηκε στη σκηνή για να το παραλάβει. Φορούσε ένα keffiyeh και κράτησε τα δεμένα με φερμουάρ χέρια της πάνω από το κεφάλι της. (Τα σχολεία συνήθως δίνουν στους μαθητές συμβολικά διπλώματα στις τελετές έναρξης και ταχυδρομούν τα αληθινά αργότερα.)

Οι μαθητές την επευφημούσαν καθώς εκείνη έσκιζε το δίπλωμα.

Την περασμένη εβδομάδα το Πανεπιστήμιο Κολούμπια ακύρωσε την τελετή αποφοίτησης, λόγω των αυξημένων φόβων για την ασφάλεια, μετά την κατασκήνωση που στήθηκε εκεί και κατέληξε σε χάος.

Αυτή η τελετή συνήθως παρακολουθείται από 50.000 άτομα. Αντίθετα, το πανεπιστήμιο πραγματοποιεί μικρότερες τελετές σε όλο το κολέγιο λόγω ζητημάτων ασφαλείας.

«Η διεξαγωγή μιας μεγάλης τελετής έναρξης στην πανεπιστημιούπολη μας παρουσίασε ανησυχίες για την ασφάλεια που δυστυχώς αποδείχθηκαν ανυπέρβλητες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του σχολείου Μπεν Τσανγκ την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε η Post.


ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου