Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Η Γαλλία στέλνει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία


Η Γαλλία αναμένεται να στείλει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία εντός των επόμενων εβδομάδων, όπως προκύπτει από κυβερνητικές πηγές. 

Η είδηση προέκυψε έπειτα από συνομιλία που είχε ο Γάλλος πρέοδρος, Εμάνουελ Μακρόν με τον Ουκρανό ομόλογο του, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.  

"Ο Εμάνουελ Μακρόν επανέλαβε την πρόθεση της Γαλλίας να παρέχει κάθε δυνατή στήριξη προς την Ουκρανία. Κατά τη συνομιλία του με τον κ. Ζελένσκι, παρέθεσε επίσης λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων των επόμενων ημερών και εβδομάδων,  προς στήριξη της στρατιωτική προσπάθειας της Ουκρανίας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος, χωρίς ωστόσο να κάνει κάποιο σχόλιο ως προς το τι θα περιλαμβάνει το επικείμενο πακέτο βοήθειας.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε επίσης πως θα πιέσει για εκεχειρία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το Παρίσι το προσεχές καλοκαίρι, η οποία θα περιλαμβάνει κατάπαυση πυρός από πλευράς Ρωσίας, υπογραμμίζοντας πως θα προβεί στις "απαραίτητες διπλωματικές πρωτοβουλίες" προκειμένου να ξεκινήσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις. 

Την περασμένη εβδομάδα, κατά την επίσκεψη του στο Παρίσι, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ τάχθηκε επίσης υπέρ της εκεχειρίας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.  

ΠΗΓΗ https://www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου