Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Δήλωση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου σχετικά με την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών από παράνομους μετανάστες



 
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2011


Τα τελευταία 24ωρα ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Η κατάληψη της Νομικής Σχολής αποτελεί τον πλήρη διασυρμό της κυβερνητικής πολιτικής για την μετανάστευση και παράλληλα ευτελίζει όχι μόνο κάθε έννοια του ακαδημαϊκού ασύλου, αλλά και ολόκληρη την Πανεπιστημιακή κοινότητα.

Οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την εγκληματική του ολιγωρία καθώς επέτρεψε την ανενόχλητη μεταφορά της ομάδας μεταναστών από τα Χανιά έως την Αθήνα, παρ’ ότι η πρόθεση τους ήταν γνωστή από την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου. Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ πρώτη ανέδειξε το θέμα ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση.

Φυσικά, για μια ακόμη φορά οι αυτόκλητοι σωτήρες των Πανεπιστημίων και καταχραστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσπαθούν με στημένα σκηνικά να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τις Πρυτανικές Αρχές, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή να εφαρμόσουν άμεσα τον Νόμο απομακρύνοντας τους καταληψίες από τους χώρους του Πανεπιστημίου Αθηνών και ελέγχοντας το νόμιμο της παραμονής τους στη χώρα.

Το ακαδημαϊκό άσυλο δεν μπορεί να γίνεται για ακόμα μια φορά άλλοθι για την παραβατικότητα εντός των ελληνικών Πανεπιστημίων.

ΠΗΓΗ onned.gr


Από το Γραφείο Τύπου της ΟΝΝΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου