Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Πακιστάν: Ταλιμπάν δολοφόνησαν τον μοναδικό χριστιανό υπουργό της κυβέρνησης

Είχε ταχτεί κατά της θανατικής ποινής για τη βλασφημία κατά του Ισλάμ

Θύμα των Πακιστανών Ταλιμπάν έπεσε σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ ο υπουργός της χώρας αρμόδιος για τις θρησκευτικές μειονότητες, Σαχμπάζ Μπάτι.

Ο Μπάτι ήταν ο μοναδικός χριστιανός της κυβέρνησης του Πακιστάν και είχε ταχθεί επανειλημμένα κατά των αυστηρότατων νόμων της χώρας περί βλασφημίας, βάσει των οποίων μπορεί κάποιος να καταδικαστεί σε θάνατο αν έχει προσβάλει το Ισλάμ.

Τρεις ένοπλοι γάζωσαν με καλάσνικοφ σήμερα το πρωί στο αυτοκίνητό του τον Σάχμπαζ Μπατί στο κέντρο του Ισλαμαμπάντ. Λίγη ώρα αργότερα οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τη δολοφονία. Εκπρόσωπός τους δήλωσε ότι ο υπουργός ήταν βλάσφημος.


Ο νόμος περί βλασφημίας πυροδοτεί την ένταση από τον Νοέμβριο στο Πακιστάν, όταν δικαστήριο επέβαλε την θανατική ποινή σε μία χριστιανή μητέρα τεσσάρων παιδιών. Στις 4 Ιανουαρίου ο κυβερνήτης της επαρχίας Πατζάμπ, Σαλμάν Ταζίρ, ο οποίος είχε αντιταχθεί στον νόμο περί βλασφημίας και είχε ζητήσει την χορήγηση χάρης στην 45χρονη μητέρα, δολοφονήθηκε από έναν από τους σωματοφύλακές του, ο οποίος δήλωσε στη συνέχεια ότι προχώρησε στη δολοφονία επειδή είχε εξοργιστεί από τη στάση του κυβερνήτη.

Αλλά και ο ίδιος ο Σαχμπάζ Μπάτι είχε δηλώσει ότι το τελευταίο διάστημα δεχόταν συχνά απειλές για τη ζωή του. Είχε τονίσει ωστόσο πως αυτό δεν τον πτοούσε, ότι επέμενε στις απόψεις του και ότι ήταν διατεθειμένος να πεθάνει για αυτές!

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου