Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Αρχαιοελληνικοί τάφοι βρέθηκαν στην Μασσαλία

Οι αρχαιολόγοι που ανασκάπτουν τον αρχαίο λιμάνι της Μασσαλίας, γνωστό και ως the Lazaretto of Arenc, εντόπισαν τα υπολείμματα μιας αρχαίας Ελληνικής νεκρόπολης που χρονολογείται από τον 4ο ή τον 5ο αιώνα π.Χ.


Σύμφωνα με τον to Lionel Guévalet, Διευθυντή της Provence de la société Bouygues Immobilier, «οι επιστήμονες βρήκαν αρχαίες Ελληνικές ταφές, κάτι που δεν αναμενόταν σε ένα τέτοιο σημείο. Αυτή η ανακάλυψη είναι ιδιαίτερης σημασίας γιατί μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση ότι ξέραμε μέχρι σήμερα για τις ελληνικές ρίζες της Μασσαλίας».



Γαλλικές πηγές αναφέρουν ότι έχουν ανακαλυφθεί τουλάχιστον έξι σαρκοφάγοι με τεφροδόχους σε αυτή την ιστορική περιοχή του λιμανιού.


«Ο λόφος του Lazaretto αποτέλεσε επίσης μια σημαντική νεκρόπολη και κατά την διάρκεια της Ρωμαϊκής περιόδου» αναφέρει ο Guévalet. «Αυτή η ανακάλυψη θα αποσαφηνίσει και θα ενδυναμώσει τις γνώσεις μας για την Ελληνική κατοίκηση, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας των νεκροταφείων, τα οποία παραδοσιακά βρίσκονταν εκτός της πόλης.»
 

ΠΗΓΗ  erroso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου