Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Η καλύτερη εβδομάδα του 2012 για την Wall

Dow12.554,2093,24 0,75%  



  Nasdaq2.858,4227,40 0,97%  

H Wall Street χθες
Κέρδη, κλείνοντας κοντά στα υψηλά ημέρας, κατέγραψαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street ολοκληρώνοντας την καλύτερη εβδομάδα από την αρχή του 2012.

Στην κέρδη της Παρασκευής συνέβαλε η προσδοκία εξεύρεσης λύσης για την Ισπανία καθώς σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου στο Dow Jones Newswires, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν πώς να στηρίξουν τη χώρα, σε ένα conference call που θα διεξαχθεί το Σάββατο.  Τη συζήτηση αναμένεται να ακολουθήσει ένα conference call μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barrack Obama κάλεσε για ακόμη μία φορά τους Ευρωπαίους ηγέτες να δράσουν για την οριστική επίλυση της κρίσης χρέους.  Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο Charles Gasparino του Fox Business Network, επικαλούμενος στελέχη της Wall Street τα οποία βρίσκονται σε άμεση επαφή με το Λευκό Οίκο και το υπουργείο Οικονομικών, ο Obama ασκεί πιέσεις στους Ευρωπαίους για τη δημιουργία ενός προγράμματος ανάλογο με το TARP των ΗΠΑ, συμπεριλαμβάνοντας την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών και εγγυήσεις για καταθέσεις και δάνεια.

«Χθες, στην αγορά δεν άρεσε αυτό που άκουσε από τον Bernake. Και σήμερα ακούμε φήμες από την Ευρώπη πως η Ισπανία μπορεί να δεχθεί βοήθεια και αυτό ενισχύει την αγορά ενώ ο πρόεδρος ζήτησε δράση από το Κογκρέσο,» δήλωσε στο CNBC, ο Alan Valdes της DME Securities.
  

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 93,24 μονάδες (0,75%) κλείνοντας στις 12.554,2 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 27,40 μονάδων (0,97%) και έκλεισε στις 2.858,42 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 10,65 μονάδων (0,81%) κλείνοντας στις 1.325,604 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow ενισχύθηκε 3,59%, ο Nasdaq 4,04% ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 3,72%.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 26 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 4 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Wal-Mart Stores κλείνοντας στα $68,23 με άνοδο 2,36 δολ. ή σε ποσοστό 3,58%. Ακολούθησαν η JP Morgan Chase με κέρδη 2,59% και κλείσιμο στα $33,66 και η Home Depot, η οποία έκλεισε στα $52,34 με άνοδο 2,15%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η μετοχή των McDonalds (-0,71%), η Alcoa (-0,35%) και η Procter and Gamble (-0,02%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η Εθνική ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη $0,03 ή σε ποσοστό 2,54% και έκλεισε στα 1,21 δολ.

Από το μέτωπο της οικονομίας των ΗΠΑ το εμπορικό έλλειμμα τον Απρίλιο υποχώρησε ενώ η εμπορική δραστηριότητα με την Ευρώπη επιβράδυνε περαιτέρω καθώς η κρίση χρέους συνεχίζει να επιβαρύνει την οικονομική δραστηριότητα.

Το έλλειμμα υποχώρησε 4,9% στα 50,06 δισ. δολ. από το ανοδικά αναθεωρημένο μέγεθος των 52,62 δισ. δολ. τον Μάρτιο όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Το εμπορικό έλλειμμα του Μαρτίου είχε ανακοινωθεί αρχικά στα 51,83 δισ. δολ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν το έλλειμμα στα 49,4 δισ. δολ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι εισαγωγές υποχώρησαν 0,8% στα 182,91 δισ. δολ. ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 1,7% στα 232,97 δισ. δολ.

Οι αμερικανικές εξαγωγές στην Ευρωζώνη σημείωσαν βουτιά 9,8% τον Απρίλιο, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 11,2%. Το εμπορικό έλλειμμα με τη ζώνη του ευρώ διαμορφώθηκε στα 7,56 δισ. δολ. μειωμένο κατά 14,1%. Το εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα συνέχισε να επεκτείνεται σημειώνοντας άνοδο 13,3% στα 24,55 δισ. δολ.

Αύξηση οριακά μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσαν τα αποθέματα των χονδρεμπόρων τον Απρίλιο στις ΗΠΑ. Τα αποθέματα σημείωσαν άνοδο 0,6% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 483,5 δισ. δολ. όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.  Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων κατά 0,5%. Τον ίδιο μήνα πωλήσεις των χονδρεμπόρων που σημείωσαν άνοδο 1,1% στα 415,02 δισ. δολ.

Στις ΗΠΑ επίσης οι 19 μεγαλύτερες τράπεζες αντιμετωπίζουν έλλειμμα κεφαλαίων ύψους 50 δισ. δολαρίων με βάση τις συμφωνίες της Βασιλεία ΙΙΙ, όπως προκύπτει από τους κανόνες που προτάθηκαν από τη Federal Reserve. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι μεγαλύτερες μεταξύ αυτών πιθανότατα θα χρειαζόταν δισ. δολαρίων μέχρι την προθεσμία του 2019 για να ανταποκριθούν πλήρως στους κανόνες. Τα μικρότερα αμερικανικά πιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να συγκεντρώσουν κεφάλαια 10 δισ. δολαρίων. Τα στελέχη της Federal Reserve δήλωσαν πως οι περισσότερες τράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να πετύχουν τα νέα επίπεδα διακρατώντας τα κέρδη τους στα επόμενα χρόνια, παρά μέσω συγκέντρωσης των κεφαλαίων από την αγορά. Οι προτάσεις της Fed αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου πακέτου υλοποίησης των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αύξηση 3,3% σημείωσαν οι συγκρινόμενες πωλήσεις των καταστημάτων της McDonald’s Corp. το Μάιο νε την εταιρεία ωστόσο να προειδοποιεί πως τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου θα είναι 7 έως 9 σεντς ανά μετοχή μειωμένα λόγω της κακής κατάστασης της οικονομίας παγκοσμίως. Στις ΗΠΑ οι συγκρινόμενες πωλήσεις αυξήθηκαν 4,4%, στην Ευρώπη 2,9%, ενώ στην Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική υποχώρησαν 1,7%.

Η Kraft Foods ανακοίνωσε ότι θα μετακινήσει την μετοχή της από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στο Nasdaq σε μια κίνηση που αναμένεται να προσφέρει "σημαντική εξοικονόμηση του κόστους". Η εταιρεία ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι μέχρι το τέλος του έτους θα αλλάξει τον τίτλο της σε Mondelez International για την διαπραγμάτευση στο Nasdaq με το σύμβολο MDLZ. Η μονάδα ειδών παντοπωλείου για τη Β. Αμερική θα διαχωριστεί για να δημιουργηθεί μία νέα εταιρεία, η Kraft Foods Group Inc., η οποία θα διαπραγματεύεται στο Nasdaq με το σύμβολο KRFT. Η μετοχή της Kraft σημείωσε άνοδο 0,24% στα 38,24 δολ.

ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου