Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ο ΓΟΝ.ΙΣ. συμμετέχει στην Αθλοδιαδρομή 2012



Ο  ΓΟΝ.ΙΣ. συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες της Αθλοδιαδρομής 2012 και ειδικά στο διήμερο της τελικής φάσης 9-10 Ιουνίου 2012 στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α. στηρίζοντας κάθε δράση που έχει επίκεντρο το παιδί και τη γονεική συμπεριφορά, προκειμένου να ενημερώσει για τις αρχές και τους σκοπούς του ΓΟΝ.ΙΣ για την Ισότητα των γονέων και για την προστασία του παιδιού.

Πρόκειται για ένα νέο ποδοσφαιρικό τουρνουά παιδιών που διοργανώνεται από το Ι.Ε.Α.Π. (Ινστιτούτο Ερευνών και Μελετών για την Αγωγή του Παιδιού).

Με στόχο τη διαμόρφωση μιας υγιούς παιδικής προσωπικότητας και την ενδυνάμωση του αθλητικού ιδεώδους στα νέα παιδιά όλης της χώρας, με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, προκηρύχτηκε η 1η «ΑΘΛΟΔΙΑΔΡΟΜΗ» για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης όλων των δημοτικών σχολείων της Αττικής, η οποία θα διαρκέσει από τις 15 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου 2012.

Η τελική φάση του τουρνουά θα γίνει σε 8 γήπεδα διαστάσεων 5Χ5 που θα δημιουργηθούν στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α. το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου 2012.

Οι απονομές των επάθλων στους νικητές και τα αναμνηστικά δώρα σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες, θα δοθούν την Κυριακή 10 Ιουνίου, μέσα από μια λαμπρή τελετή βράβευσης κατά την διάρκεια της οποίας θα παρελάσουν όλες οι φιναλίστ ομάδες του τουρνουά.

Την ημέρα αυτή, θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους παράγοντες του αθλητισμού, προπονητές από τα τμήματα υποδομής των μεγάλων ΠΑΕ, καθώς επίσης και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και καταξιωμένοι παλαίμαχοι του ποδοσφαίρου που θα βραβεύσουν τα παιδιά και θα φωτογραφηθούν μαζί τους.

Ο ΓΟΝ.ΙΣ. θα συμμετέχει με περίπτερο , Παιδική Γωνιά ,θεατρικό εργαστήρι, Ομιλία από οικογενειακό θεραπευτή ,Βιωματικό παραμύθι, ενημέρωση γονέων από εθελοντές ειδικούς του ΓΟΝ.ΙΣ. και πελματογράφημα σε παιδιά από ειδικούς Φυσικοθεραπευτές.

Συγκεκριμένα από το πρωί του Σαββάτου 9 Ιουνίου 'έως το βράδυ 10 Ιουνίου 2012 με

Α. ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ όπου θα πραγματοποιηθούν



1. Παιδική Γωνιά ΓΟΝ.ΙΣ. Σάββατο και Κυριακή 09.00-20.00

Εργαστήρι Ζωγραφικής και Φιλαναγνωσίας

2. Ενημέρωση Γονέων από εθελοντές ειδικούς

3. Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 από τις 13.00 - 18.00 Εθελοντές φυσικοθεραπευτές του ΓΟΝ.ΙΣ με επικεφαλής τον κο Αιμίλιο Κουφό Φυσικοθεραπευτή (ΜSc Εμβιομηχανικής) , προληπτικό έλεγχο μυοσκελετικών παθήσεων και διαταραχών βάδισης (πελματογράφημα) στο χώρο του περιπτέρου του ΓΟΝ.ΙΣ.

Β. Εργαστήριο Μουσικής Προπαιδείας «Περιπέτεια στη Μουσικοχώρα»

Γ. Θεατρικά εργαστήρια για παιδιά παιδιά Δημοτικού « Βλέπω τα Συναισθήματα μου & μαθαίνω να τα αντιμετωπίζω»

Δ. Βιωματικό παραμύθι «Η μέλισσα με το σπασμένο φτερό».

Ε. Ομιλία του Δρ Παναγιώτη Βουγιούκα, θεραπευτή οικογένειας,την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 με Θέμα : Σχέσεις γονέα-παιδιού / Σχέσεις παιδιού- γονέα. Διαφορές και ομοιότητες. Ομιλία -επικοινωνία με τους παρευρισκόμενους γονείς.

Η λήξη της 1ης Αθλοδιαδρομής θα γιορταστεί από όλους (παιδιά, γονείς και παράγοντες ) με μια μεγάλη συναυλία που θα συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες.

Η συμμετοχή των παιδιών και η είσοδος για όλους θα είναι δωρεάν.

Στοιχεία επικοινωνίας Ι.Ε.Α.Π ~ Μ. Αλεξάνδρου 169, Αγ. Ανάργυροι , T.: 2102621522, F.: 2102696055, e: athlodiadromi@gmail.com ~ www.ieap.gr

Στοιχεία επικοινωνίας ΓΟΝ.ΙΣ. ~ Αιόλου 102 ,Ομόνοια, ΑΘΗΝΑ T.: 210 3251850 , κιν. 6932419799 e: info@gonis.gr ~ www.gonis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου