Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Η Wall Street "έλαβε" το "μήνυμα" της Fed

Dow13.172,76-30,82 -0,23%  



  Nasdaq3.073,676,41 0,21%  

Η Wall Street χθες
Διέγραψαν τις περισσότερες απώλειες που κατέγραφαν νωρίτερα οι βασικοί δείκτες της Wall Street για να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές κοντά στη γραμμή εκκίνησης, χάρη στις ανανεωμένες προσδοκίες για παρέμβαση της Fed με στόχο την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed, έδειξαν πως πολλά μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής έκριναν πως η περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής θα θεωρείται αρκετά σύντομα δικαιολογημένη, εκτός έαν ο ρυθμός οικονομικής ανάκαμψης επιταχυνθεί. Δεν δόθηκε ωστόσο σαφές χρονοδιάγραμμα για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων. Σίγουρα περισσότερες ενδείξεις για τις προθέσεις της Fed θα πρέπει να αναζητήσει κανείς στην ομιλία του Bernanke στο Jackson Hole στο τέλος του μήνα.

Στο μεταξύ η προσοχή των επενδυτών παρέμεινε στραμμένη στην Ευρώπη και στις συναντήσεις κορυφής που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα. Σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Jean-Claude Juncker στην Αθήνα, σε πολύ φιλικό κλίμα. Ο Juncker δήλωσε πεπεισμένος πως η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει για να αποκαταστήσει τη χαμένη της αξιοπιστία και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Ο ίδιος στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας και εμμένει στην άποψή του πως πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Την Πέμπτη ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel θα συναντηθούν στο Βερολίνο, ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις του Έλληνα πρωθυπουργού σε Παρίσι και Βερολίνο. 

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 30,80 μονάδες (-0,23%) κλείνοντας στις 13.172,70 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 6,40 μονάδων (0,21%) και έκλεισε στις 3.073,60 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,30 μονάδων (0,02%) κλείνοντας στις 1.413,40 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 16 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 14 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Du Pont κλείνοντας στα 50,79 δολάρια με άνοδο 0,39 δολ. ή σε ποσοστό 0,77%. Ακολούθησαν η Home Depot με κέρδη 0,57% και κλείσιμο στα 56,64 δολάρια και η Alcoa, η οποία έκλεισε στα 8,87 δολάρια με άνοδο 0,57%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Hewlett-Packard (-3,66%), η Caterpillar (-1,74%) και η Intel (-1,46%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Το ADR της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με άνοδο 0,60% στα 1,67 δολάρια.

Στο ταμπλό, βουτιά 5,35% έκανε η μετοχή της Dell, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός προέβλεψε κέρδη στο σύνολο της χρήσης, χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 3 Αυγούστου η Dell ανακοίνωσε κέρδη 732 εκατ. δολ. ή 42 cents ανά μετοχή από 890 εκατ. δολ. ή 48 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία τα ανά μετοχή κέρδη διαμορφώθηκαν σε 50 cents από 54 cents την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 45 cents.

Παραμένοντας στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Toll Brothers ανακοίνωσε mεγάλη αύξηση κερδών για το γ΄ τρίμηνο χρήσης, ενώ την ίδια στιγμή ο κατασκευαστής πολυτελών κατοικιών αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις για τις παραδόσεις κατοικιών το 2012 στις 3.000 με 3.200 κατοικίες από 2.700 με 3,200 κατοικίες προηγουμένως.

Για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου η Toll Brothers ανακοίνωσε αύξηση κερδών 46% στα 61,6 εκατ. δολ. ή 36 cents ανά μετοχή από 42,1 εκατ. δολ. ή 25 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα σημείωσαν ισχυρή άνοδο 41% και ανήλθαν σε 554,3 εκατ. δολ.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρεία στα 18 cents ανά μετοχή με έσοδα 510 εκατ. δολ.

Στα μάκρο της ημέρας, αυξήθηκαν και τον Ιούλιο οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ χάνοντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών αν και σε ετήσια βάση οι μεταπωλήσεις καταγράφουν αύξηση άνω του 10% επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η αμερικανική αγορά κατοικίας βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 2,3% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,47 εκατ. σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η National Association of Realtors. Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 10,4%.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση των πωλήσεων κατά 3,0% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,5 εκατ.

Παραμένοντας στο μέτωπο της οικονομίας, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου προειδοποίησε πως η αμερικανική οικονομία θα διολισθήσει σε ύφεση το 2013 εάν το Κογκρέσο αποτύχει να διατηρήσει τους υφιστάμενους φορολογικούς συντελεστές ή να αποτρέψει τις περικοπές των ομοσπονδιακών δαπανών.
Ειδικότερα, το CBO εκτιμά πως ο ρυθμός οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ θα συρρικνωθεί κατά 0,5% το 2013, με το ποσοστό ανεργίας να αιωρείται γύρω από το 9%. Υπό την τρέχουσα νομοθεσία, το έλλειμμα προϋπολογισμού θα βελτιωθεί σημαντικά την επόμενη χρήση, ως αποτέλεσμα της προγραμματισμένης αύξησης των φορολογικών συντελεστών και των περικοπών των ομοσπονδιακών δαπανών, συρρικνούμενο στα 641 δισ. δολάρια ή 4% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. 
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου