Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Οι επαφές των (πρώην) πρωτοκλασάτων του ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ

 Όπως έχουμε επισημάνει, μετά τις εκλογές δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία βλέποντας την εκλογική συρρίκνωση του κόμματός τους (συρρίκνωση που γίνεται ακόμα πιο δραματική, όπως δείχνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις) αναζητούν διεξόδους πολιτικές. Άλλα απ' αυτά (Λοβέρδος, Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοϊδης, Μόσιαλος κ.α.) που προέρχονται απ' το εκσυγχρονιστικό μπλοκ ψάχνουν, διερευνούν τις δυνατότητες συγκρότησης κάποιου νέου πολιτικού σχηματισμού, ενώ οι σχέσεις τους με τον Β. Βενιζέλο είναι από τεταμένες έως και ανύπαρκτες.

Άλλα, που προέρχονται απ' το λεγόμενο «αριστερό» ή «κοινωνικό» ΠΑΣΟΚ έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ διερευνώντας τις δυνατότητες κάποιας συνεργασίας ή ακόμα και ένταξης.
Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα η Λ. Κατσέλη, η οποία μεταξύ των εκλογών του Μάη και του Ιούνη άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κρατά ακόμα και μάλιστα σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας επικοινωνεί και με e-mail με στελέχη του οικονομικού επιτελείου της Κουμουνδούρου, στέλνοντας προτάσεις επί των οικονομικών.
Την τελευταία περίοδο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newsbomb, δύο άλλα στελέχη του «κοινωνικού» ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε άτυπες συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το ένα, όπως έχει γραφτεί, είναι η πρώην υπουργός και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου.
Σήμερα αποκαλύπτουμε, ότι επαφές με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αρχίσει τις τελευταίες μέρες και ένα άλλο ιστορικό στέλεχος, πρώην υπουργός, ο Χρ. Παπουτσής.
Μάλιστα τις σχετικές συζητήσεις τις κάνει με ένα επίσης ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, το οποίο κατέχει σήμερα εξέχουσα θέση στον ΣΥΡΙΖΑ...
Είναι αυτή τη στιγμή παρακινδυνευμένο να εκτιμήσει κάποιος, αν αυτές οι διαβουλεύσεις θα ευοδωθούν. Ωστόσο δείχνουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κινητικότητα.
Υπενθυμίζεται, πως ούτε ο Χρ. Παπουτσής, ούτε η Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου πήγαν στην πρόσφατη εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη, ενώ και των δύο οι σχέσεις με τον Β. Βενιζέλο είναι «παγωμένες»...

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου