Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ραγδαίες εξελίξεις! Σαμαράς: Η διαπραγμάτευση τελείωσε! Σκανδαλίδης, Κασσής: Θα καταψηφίσουμε τα μέτρα - Όχι και από ΔΗΜΑΡ

- ΔΗΜΑΡ : " Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης δεν μας βρίσκει σύμφωνους
- "Kάναμε ό,τι ήταν δυνατόν, εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου, πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή", είπε ο πρωθυπουργός
- "Aν δεν περάσει η συμφωνία η χώρα θα οδηγηθεί στο χάος"
- Ολη η γραπτή δήλωσή του - Η ανακοίνωση απάντηση της ΔΗΜΑΡ
- Πάνω από 2% η πτώση στο Χρηματιστήριο


Με μια λιτή αλλά σαφή δήλωση, ο πρωθυπουργός σήμανε την λήξη των διαπραγματεύσεων και δείχνει αυτό που μετέδιδε από χθες το Newsit, την αποφασιστικότητά του να περάσουν τα μέτρα - με όποια μορφή και αν έρθουν στην Βουλή και να θέσει τα άλλα 2 κόμματα προ των ευθυνών τους.
Ο κ. Σαμαράς από χθες  τόνιζε σε κάθε ευκαιρία την αποφασιστικότητά του να προχωρήσουν όλα σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Την ώρα λοιπόν που ο κ.Σαμαράς διατράνωνε την αποφασιστικότητά του να μην συρθεί η χώρα στο χάος, δυο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κασσής δήλωναν στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα.
Το ίδιο κλίμα, αν όχι χειρότερο υπάρχει στην ΔΗΜΑΡ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο τονίζει: "Η ΔΗΜΑΡ πάλεψε για τις εργασιακές σχέσεις με συγκεκριμένες θέσεις, προκειμένου να προστατευθούν τα ήδη αποδυναμωμένα εργασιακά δικαιώματα. Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης δεν τη βρίσκει σύμφωνη. Η ΔΗΜΑΡ εμμένει στις θέσεις της."
Τι λέει στην γραπτή του δήλωση:
«Ολοκληρώσαμε σήμερα τη διαπραγμάτευση για τα μέτρα και τον Προϋπολογισμό»  και επισημαίνει «κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν, εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου, πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή».
«Εφ' όσον εγκριθεί η συμφωνία αυτή και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και θα βγει από την κρίση».
Χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους λέει: «το πρόβλημα από δω και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο, το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος και πόσο πιο οδυνηρή θα ήταν για ολόκληρο τον ελληνικό λαό μια τέτοια εξέλιξη, από οικονομική άποψη και - ακόμα χειρότερα -από πολιτική άποψη».
Και καταλήγει «αυτοί οι κίνδυνοι πρέπει να αποφευχθούν κι αυτό εναπόκειται πια στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων και του καθενός βουλευτή ξεχωριστά».
Για το θέμα της ψήφισης των μέτρων και των αντιρρήσεων από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, η πλευρά Σαμαρα επισημαίνει ότι ακόμα και το ΠΑΣΟΚ να θελήσει να μην ψηφίσει, ακόμα και αν οι βουλευτές του αποχωρήσουν στο εντευκτήριο τα μέτρα θα ψηφιστούν με την πλειοψηφία των παρόντων!
ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ
«Ολοκληρώσαμε σήμερα τη διαπραγμάτευση για τα μέτρα και τον Προϋπολογισμό.
Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου. Πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή...
Εφ' όσον εγκριθεί η συμφωνία αυτή και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Και θα βγει από την κρίση.
Πέρα από τη συμφωνία, ήδη προσπαθώ να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα από 31 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να υπάρξει αισθητό αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία.
Το πρόβλημα από δω και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο...
Το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος.
Και πόσο πιο οδυνηρή θα ήταν για ολόκληρο τον ελληνικό λαό μια τέτοια εξέλιξη. Από οικονομική άποψη και - ακόμα χειρότερα -από πολιτική άποψη.
Αυτοί οι κίνδυνοι πρέπει να αποφευχθούν.
Κι αυτό εναπόκειται πια στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων και του καθενός βουλευτή ξεχωριστά».

 ΠΗΓΗ newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου