Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Σχεδίαζαν τη δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου

Σχεδίαζαν τη δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου
Ένας από τους υπόπτους που σχεδίαζαν τη δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου, Πέτρου Κληρίδη, συνελήφθη εχθές, με τη συνδρομή ειδικού πράκτορα, από την κυπριακή αστυνομία.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της κυπριακής Αστυνομίας, υπήρχαν από καιρό πληροφορίες για την σχεδιαζόμενη δολοφονία, η οποία θα γινόταν με αντιαρματικό εκτοξευτή τύπου Low.
Η αστυνομία, ανέφερε ο αρχηγός, είχε εντοπίσει τον γεμάτο εκτοξευτή, ο οποίος φέρεται να είναι τουρκικής προέλευσης και τον είχε αντικαταστήσει με έναν πανομοιότυπο και άδειο, και ανέμενε τη στιγμή που θα γινόταν κίνηση για χρησιμοποίησή του, ώστε να επέμβει και να συλλάβει τον ύποπτο.

Ο ύποπτος συνεννοήθηκε με πράκτορα, ο οποίος συνεργάζεται με την Αστυνομία, για να παραλάβει τον αντιαρματικό εκτοξευτή και κατά τη στιγμή της παραλαβής έγινε η σύλληψή του. Στη συνέχεια συνελήφθησαν ακόμη δύο ύποπτα πρόσωπα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, εγκέφαλος της υπόθεσης είναι ένα πρόσωπο, το οποίο εκτίει ποινή φυλάκισης εκτός των φυλακών.
Ερωτηθείς σχετικά με τις πληροφορίες ότι στόχος των υπόπτων ήταν επίσης ο αναπληρωτής διευθυντής των κεντρικών φυλακών καθώς και ο ίδιος, ο επικεφαλής της κυπριακής αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, είπε πως το δικό του όνομα δεν συμπεριλαμβανόταν, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζει η αστυνομία, αλλά απέφυγε να κάνει σχόλιο για τον αναπληρωτή διευθυντή των φυλακών.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου