Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Μετά το 12ήμερο ταξίδι του σε Λατινική Αμερική… Με τη… φανέλα του Μέσι επιστρέφει ο Τσίπρας

Επιστροφή στην Ελλάδα για τον Αλέξη Τσίπρα μετά την ολοκλήρωση της 12ήμερης περιοδείας του στην Λατινική Αμερική με τις αποσκευές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης γεμάτες εμπειρίες κυρίως από την πραγματικότητα της Αργεντινής.

Παρότι η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Μπουένος Άιρες συνέπεσε με τις βίαιες κοινωνικές αναταραχές που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο ανθρώπων κατά την διάρκεια λεηλασιών σε σούπερ μάρκετ που θύμισαν τις μαύρες ημέρες της χρεοκοπίας, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με πολιτικές προσωπικότητες τόσο της Αργεντινής όσο και της Βραζιλίας. Εκτός όμως από εκπροσώπους κομμάτων, συνδικάτων και κοινωνικών οργανώσεων από μία επίσκεψη στην ήπειρο όπου λατρεύεται η στρογγυλή θεά δεν θα μπορούσε να λείπουν και κάποιες συναντήσεις ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος.


Από τα αξιοπερίεργα του ταξιδιού Τσίπρα στην Λατινική Αμερική ήταν και η επίσκεψή του στα γραφεία των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών της Αργεντινής και τις Βραζιλίας. Εκεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέφερε επιστολή της ΕΠΟ, στην οποία προσκαλεί την Αργεντινή για έναν φιλικό αγώνα επί ελληνικού εδάφους, όπως άλλωστε έγινε με την αντίστοιχη Ομοσπονδία της Βραζιλίας.

Η πρόσκληση αναφέρεται στην διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων φιλανθρωπικού σκοπού και ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε να παραδώσει ο ίδιος την επιστολή του προέδρου της ΕΠΟ στις ομοσπονδίες των δύο ποδοσφαιρικών κολοσσών.

Η είδηση μάλιστα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στα δύο μεγάλα ποδοσφαιρικά βασίλεια έγινε αφορμή να κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και η φωτογραφία με την φανέλα με το νούμερο 10 της εθνικής Αργεντινής και στην οποία αντί για το όνομα του Μέσι φέρει το όνομα TSIPRAS. Άγνωστο είναι αν η φανέλα ήταν δώρο των Αργεντινών στον Αλέξη Τσίπρα ή πρόκειται για ένα από τα ευφάνταστα χιουμοριστικά κατασκευάσματα που κυκλοφορούν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου