Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Στο "βάλτο" των διαπραγματεύσεων για το χρεός κολλημένη η Wall

Dow13.311,7259,75 0,45%  



  Nasdaq3.050,396,03 0,20%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Δεν απομακρύνονται από τη γραμμή εκκίνησης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς τα στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας δεν κατάφεραν να ενθουσιάσουν τους επενδυτές που έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων στην Ουάσινγκτον.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 35,30 μονάδες (0,27%) και βρίσκεται στις 13.287,30 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 2,30 μονάδων (0,08%) φτάνοντας τις 3.046,70 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 5,00 μονάδων (0,35%) και βρίσκεται στις 1.440,80 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 26 κινούνται με θετικό πρόσημο και 4 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Bank of America Corp καθώς διαπραγματεύεται στα 11,445 δολάρια με άνοδο 0,255 δολ. ή σε ποσοστό 2,28%. Ακολουθούν η με κέρδη 1,85% στα 55,50 δολάρια και η JP Morgan Chase στα 44,3299 δολάρια με άνοδο 1,84%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Merck (-2,54%), η Caterpillar (-1,02%) και η IBM (-0,24%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Wall Street έδωσε τέλος σε ένα διήμερο ράλι καταγράφοντας σημαντικές απώλειες καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Ρεπουμπλικανών του Κογκρέσου έπεσαν σε «τοίχο». Οι ενδείξεις προόδου νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχαν πυροδοτήσει άνοδο των μετοχών. 

Σήμερα θα τεθεί προς ψήφιση στην Βουλή των Αντιπροσώπων το περίφημο Plan B που πρότειναν οι Ρεπουμπλικάνοι, με τον εκπρόσωπο της Βουλής, John Boehner να εκφράζει χθες την πεποίθηση πως το σχέδιο θα λάβει το "πράσινο φως", προειδοποιώντας παράλληλα πως είναι στο χέρι του Obama να αποδεχτεί το σχέδιο, ειδάλλως θα είναι υπεύθυνος "για τη μεγαλύτερη αύξηση φόρων στην ιστορία των ΗΠΑ".

Ωστόσο ο Λευκός Οίκος έχει ήδη ανακοινώσει πως ο Obama θα ασκήσει βέτο στο προτεινόμενο νομοσχέδιο στην ατυχή περίπτωση που αυτό εγκριθεί από το Κογκρέσο, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος δήλωσε πως η τρέχουσα στρατηγική των Ρεπουμπλικάνων αψηφά τη λογική.

Στα μάκρο της ημέρας, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο με ισχυρότερο ρυθμό απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί ξεπερνώντας ταυτόχρονα τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,1% το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Η προηγούμενη ανάγνωση του ΑΕΠ είχε δείξει ανάπτυξη 2,7%.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,8% το προηγούμενο τρίμηνο. Η τελευταία ανάγνωση "δεν έχει αλλάξει σημαντική την ευρύτερη εικόνα για την οικονομία το γ΄ τρίμηνο", αναφέρει το υπουργείο Εμπορίου σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Στο μεταξύ, μικρή αύξηση εμφάνισε ο αριθμός των αμερικανών εργαζομένων που έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, δείχνοντας τα σημάδια μιας σταθερής αλλά αργής ανάκαμψης της αγοράς εργασίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ενισχύθηκαν κατά 17.000 και διαμορφώθηκαν στις 361.000 για την εβδομάδα έως τις 15 Δεκεμβρίου, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Ανέκαμψε τον Δεκέμβριο η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Φιλαδέλφειας με τα επίσημα στοιχεία της Federal Reserve Bank of Philadelphia να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο δείκτης Philly Fed σκαρφάλωσε στις 8,1 μονάδες από -10,7 μονάδες το Νοέμβριο, επιστρέφοντας σε τροχιά ανάκαμψης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναλυτές περίμεναν πολύ μικρότερη βελτίωση του δείκτη στις -2,1 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Υποχώρησε το Νοέμβριο ο δείκτης των κορυφαίων οικονομικών ενδείξεων (leading economic indicators) σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Conference Board.
Ειδικότερα, ο δείκτης υποχώρησε 0,2% από τον προηγούμενο μήνα μετά την άνοδο του Οκτωβρίου. Τα αναθεωρημένα στοιχεία για τον Οκτώβριο έδειξαν άνοδο του δείκτη κατά 0,3% αντί για 0,2% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Αύξηση στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών εμφάνισαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της National Association of Realtors, οι μεταπωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,9% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,04 εκατ., σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2009.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η IntercontinentalExchange (ICE) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία για την εξαγορά της NYSE Euronext (NYSE) έναντι 33,12 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά και μετοχές όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η συνολικά αξία της συμφωνίας διαμορφώνεται στα 8,2 δισ. δολ. Η μετοχή της NYSE Euronext κάνει άλμα 33,78%.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου