Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Απεργία και αύριο αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο μετρό

Στα άκρα φτάνει η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και εργαζόμενων στα μέσα μεταφοράς, οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργίες παρά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ότι είναι παράνομες.

Μάλιστα, το απόγευμα της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι στο μετρό αποφάσισαν και νέα απεργία, για όγδοη συνεχόμενη ημέρα.

Με δήλωσή του στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ Fm», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, είχε διαμηνύσει νωρίτερα: «Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου. Η νομοθεσία προβλέπει τι πρέπει να γίνει σε όσους πρωτοστατούν στις απεργίες».


Νωρίτερα, στο ενδεχόμενο επίταξης, οι εργαζόμενοι δήλωσαν ανυποχώρητοι και διαμήνυσαν ότι θα απαντήσουν «με πόλεμο στον πόλεμο της κυβέρνησης».

«Θα έχουμε μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε επίταξη κι αυτό δεν είναι απειλή» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κίνησης της ΣΤΑΣΥ, Χρήστος Κούκης.

Σημειώνεται ότι οι συρμοί του μετρό είναι σήμερα ακινητοποιημένοι για έβδομη συνεχή ημέρα, ενώ στάσεις εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό και τραμ.


Στην κρατική ασφάλεια η δικογραφία για τις απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Εν τω μεταξύ με στόχο να διενεργηθεί γρήγορα η έρευνα για τις απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου, διαβίβασε τη δικογραφία που έχει σχηματίσει για την υπόθεση στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ). Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Φάκου είχε διατάξει χθες τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για την ίδια υπόθεση. Η έρευνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ η συνεχιζόμενη απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχει προκαλέσει τεράστια ταλαιπωρία στους πολίτες. Πάντως, δικαστικές πηγές ανέφεραν πως αν από την έρευνα προκύψει η διάπραξη αξιόποινων πράξεων, προβλέπεται ακόμη και η απόλυση εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στην δικογραφία που διαβιβάστηκε στην κρατική ασφάλεια από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών περιλαμβάνονται τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εργαζόμενους που ενώ απεργούν πληρώνονται κανονικά. Επίσης, περιλαμβάνονται δημοσιεύματα με καταγγελίες του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις οποίες εργαζόμενοι απεργοί δήλωσαν ομαδικά ρεπό ή αναρρωτικές άδειες, προκειμένου να τους καταβληθεί κανονικά το ημερομίσθιό τους.

Ακόμη, ο φάκελος περιλαμβάνει τις δικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με τις οποίες οι απεργίες κρίθηκαν παράνομες. Η έρευνα αναμένεται να αναζητήσει ευθύνες όσων παραβιάζουν την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων συνεχίζοντας την απεργία.
ΚΚΕ: Ωμές απειλές από την κυβέρνηση
Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κάνει λόγο για ωμές απειλές από την κυβέρνηση «κατά του αγώνα και των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στο Μετρό» και καλεί τον λαό να τις καταδικάσουν.

 «Η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι που βασανίζει το λαό και όχι οι αγώνες των εργαζομένων» σημειώνει το ΚΚΕ.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου