Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Στη Βουλή οι όροι της τρόικας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος

Στη Βουλή οι όροι της τρόικας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος
- Σε κατάσταση νευρικής κρίσης οι βουλευτές της Ν.Δ - Νομοσχέδιο σε ένα άρθρο για απολύσεις στο δημόσιο, «χαράτσι», οφειλέτες και άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές - «Ψηφίστε για να πάρουμε τη δόση» ο εκβιασμός Στουρνάρα στους βουλευτές.
Στο ίδιο έργο θεατές και πάλι με την Τρόικα να απαιτεί να περάσουν τα συμφωνηθέντα, από τη Βουλή, πριν τη σύνοδο των Ευρωπαίων Υπουργών Οικονομικών την Κυριακή.
Το Υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ετοιμάσει και επεξεργαστεί ένα νομοσχέδιο σε ένα μόνο άρθρο, θέτοντας και πάλι εκβιαστικά διλήμματα στους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση και ιδιαίτερα σε αυτούς της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκονται σε αναβρασμό.

Στο άρθρο αυτό θα συμπεριλαμβάνονται η επέκταση της είσπραξης του χαρατσιού από τη ΔΕΗ και για το 2013, οι απολύσεις στο δημόσιο και το πλαίσιο για την κατάργηση οργανισμών και οργανικών θέσεων και το νέο ωράριο των καταστημάτων, που θα περιλαμβάνει λειτουργία και τις Κυριακές.
Είναι βέβαιο, ότι με δεδομένο τον όρο που έβαλε η τρόικα να έχουν ψηφιστεί τα μέτρα έως την Κυριακή, το σχετικό νομοσχέδιο ενδέχεται να κατατεθεί ακόμα και αύριο στη Βουλή ή το αργότερο μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι.
Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση και τη δυσαρέσκεια των βουλευτών, για το timing που επελέγη.
Ορισμένοι θεωρούν ότι τα ζητήματα αυτά θα έπρεπε να είχαν ήδη ρυθμιστεί και επιρρίπτουν ευθύνες στον Υπουργό Οικονομικών κ.Στουρνάρα που δεν κατάφερε να προωθήσει τον ενιαίο φόρο ακινήτων.
Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να έρθουν τώρα αυτά τα μέτρα στη Βουλή αλλά να επιλεγεί η λύση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, θεωρώντας ότι αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση το επόμενο δίμηνο θα είναι πιο εύκολο να υπάρξει η επικύρωση από τη Βουλή.
Φαίνεται ότι δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι για την τρόικα και τον κ.Στουρνάρα, οι βουλευτές είναι αναλώσιμοι. Όπως αναλώσιμη υπήρξε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που εξελέγη στις εκλογές του 2009, και το 90% από αυτούς είναι σήμερα εκτός Βουλής.
Αντιδράσεις υπάρχουν και για την απελευθέρωση του ωραρίου και τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, σε συνεννόηση με το Μαξίμου, επιδιώκει να περάσει το νομοσχέδιο σε ένα άρθρο , προκειμένου να μην υπάρχει περιθώριο να καταψηφιστούν κάποιες διατάξεις του από ορισμένους βουλευτές.
Η επωδός παλιά, γνωστή και δοκιμασμένη : «Ψηφίστε για να πάρουμε τη δόση».
Προκειμένου να χρυσωθεί το χάπι, στο νομοσχέδιο θα ενταχθούν οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο και κάποιες επουσιώδεις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου